Îm România, ar exista fi cel mai încărcat punct energetic din lume. Mii de români merg anual acolo, fără să știe. Este vorba despre Băile Herculane, spre 7 Izvoare.
Astfel, stațiunea de pe Valea Cernei e considerată a fi depozitara unor ample energii spirituale, capabilă să-i apere pe cei care s-ar afla acolo de orice transformare malefică și chiar de orice cataclism. Astfel, pentru cei care cred, băile Herculane sunt considerate de cei care activează în domeniul suprasensibilului ca fiind un centru energetic cu reale virtuți de protecție.
Băile Herculane este un oraș în județul Caraș-Severin, Banat, format din localitățile componente Băile Herculane (reședința) și Pecinișca. El are o populație de 5.008 locuitori. Orașul este situat pe Valea Cernei, la 5 km de DN 6 (E70). Băile Herculane este cea mai veche stațiune turistică din România, dar și printre cele mai importante și vizitate stațiuni balneare cu regim permanent din România și Europa de Est.
Datorită apelor curative, a numărului de turiști și vizitatori, a investițiilor, dar și a frumuseții locului, stațiunea a cunoscut o revigorare. Aici s-au construit multe hoteluri, pensiuni și vile turistice, dezvoltându-se puternic sistemul privat, îndeosebi sectorul comerțului și serviciilor.
Originea Băilor Herculane este de aproape două milenii, iar bazele stațiunii s-au depus în anul 102 d.Hr. de către împăratul Traian. Romanii au fost cei care au introdus cultul balnear preluat de la greci, pe care apoi l-au dezvoltat.
Numele stațiunii provine de la zeul Hercules, fiul lui Zeus și al frumoasei Alcmena, consemnat în mitologia romană ca patron al izvoarelor termale, simbol al puterii și al echilibrului între forța fizică și cea spirituală.
Aici, romanii au construit la Therme Herculi (Ad Aquas Herculi Sacras), temple, băi, monumente și statui, care au fost închinate zeilor Hercules, Esculap și Higeea. Iar din timpul romanilor au rămas numeroase vestigii: apeducte, băi, statui, monede, tabule votive, care au fost ridicate ca semne de mulțumire aduse zeilor pentru vindecare.
Stațiunea Băile Herculane este considerată și acum un important centru de sănătate, oferind turiștilor o bază de tratament modernă, în care principalul factor terapeutic îl reprezintă bogăția izvoarelor sulfroase, termo-minerale și cloruro-sodice.
Până la ora actuală, în împrejurimile stațiunii Băile Herculane s-au descoperit 16 izvoare cu apă termo-minerală, dispuse de-a lungul Cernei pe o lungime de aproape 4 km. Pentru mărirea debitelor de apă s-au executat mai multe foraje hidro-geologice.