Cel mai ieftin material pentru construcția unei case. Acest bărbat a cheltuit doar 200 de euro pentru a îl achiziționa

de: Ana Chivu
11 11. 2021

Care este cel mai ieftin material pentru construcția casei tale? Un bărbat a scos din buzunar doar 200 de euro pentru a-l achiziționa. Ce trebuie să știe toți românii care se gândesc să-și renoveze sau construiască locuința?

Citește și: eMAG uimește România de Black Friday: se vinde așa ceva chiar acum

Citește și: eMAG golește depozitul fix acum. Black Friday de senzație cu reduceri masive

Cel mai ieftin material pentru construcția casei: toți românii trebuie să știe asta

Michael Buck este un fost profesor de artă. Acesta a lăsat în urmă tot și a ales să se facă fermier la cei 59 de ani. Bărbatul din Marea Britanie a reușit să-și ridice o casă cu doar 200 de euro. Acesta a făcut din imposibil posibil și și-a dus planul până la bun sfârșit.

Englezul a folosit materiale naturale precum lut sau resturi găsite în gropile de gunoi pentru a-și ridica o locuință care arată fantastic. Scopul lui a fost să demonstreze tuturor că nu ai nevoie de zeci de ani petrecuți la muncă pentru a-ți putea permite o casă.

Pereții ei sunt realizați din chirpici (amestec de var și rășină de plante). Românii cunosc foarte bine această tehnică de producere a celui mai ieftin material pentru că pe vremuri majoritatea oamenilor aveau casele făcute strict din chirpici. Podeaua casei fermierului este adusă de pe un vas de transport ș se potrivește de minune cu întreg peisajul.

În semn de respect și recunoștință pentru cei care l-au ajutat la construcție a scris numele tuturor amicilor pe unul din pereți, inclusiv numele a trei văcuțe care i-au furnizat materia primă. Căsuța arată ca în filme, fiind în formă de ciupercă, dispune de apă curentă datorită unui izvor, dar nu are încă de electricitate.

  • Vezi Galeria FOTO

„Pământul poate fi bun și pentru casă”

Un cuplu a decis să-și schimbe total traiul. Familia din București a hotărât să fie în armonie cu natura și s-a mutat la Ciolani într-o casă de chirpici.

„Am realizat că pământul poate fi bun și pentru casă, atâta timp cât este bun pentru oale. În plus, eram sufocați de oraș și secătuiți energetic de traiul într-o casă construită din materiale noi convenționale. La finalul anului 2012, ne-am mutat în căsuță și, de atunci, am locuit permanent în ea“, spune Elena.

„Rezistența în timp a casei este dată în principal de structura de rezistență, care trebuie făcută în acord cu proiectul de structură elaborat de un specialist. Iar pământul este unul din cele mai prietenoase materiale de construcție.

Se găsește local, rezultă în principal din săpătură de fundație, este 100% reintegrabil în natură. Are proprietăți benefice pentru sănătatea celor ce locuiesc într-o astfel de casă: reglează umiditatea aerului, este bun izolator termic și fonic, protector împotriva radiațiilor și, în plus, se poate modela foarte ușor și frumos“, a mai povestit aceasta, pentru lovedeco.ro.