Incendiu major în nordul Bucureștiului. Un bloc de locuințe a luat foc. Ce prezentator tv face dezvăluiri uluitoare despre construcțiile din zonă

Incendiu major în nordul Bucureștiului. Un bloc de locuințe a luat foc. Ce prezentator tv face dezvăluiri uluitoare despre construcțiile din zonă
Incendiu puternic intr-un bloc din nordul Capitalei

Ultima oră. Un incendiu puternic a avut loc în nordul Capitalei, cu puțin timp în urmă. Un bloc nelocuibil a ars precum o torță sâmbătă seară, 11 septembrie, în urma unei explozii puternice. Ce s-a întâmplat, de fapt?

Incendiu puternic în nordul Bucureștiului

Veste îngrijorătoare pentru românii din București. O explozie puternică urmată de un incendiu au speriat locuitorii din Capitală, după ce un bloc nelocuibil a ars în Sectorul 1 al metropolei.

Un bloc aflat în construcție a fost cuprins de flăcări. La fața locului au intervenit 11 autospeciale şi două autoscări pe strada Parcului nr. 20, în apropiere de Casa Presei. Raed Arafat a făcut primele declarații despre blocul care a fost incendiat:

„Este vorba de un bloc nelocuit unde la un etaj superior erau depozitate materiale, inclusiv butoaie cu smoală, care au luat foc. Nu știm cauza pentru care au luat foc. La fața locului sunt mai multe mașini de pompieri, două autoscări. Nu e nimeni în pericol, nu erau locatari în bloc. Pompierii fac tot posibilul să lichideze incendiul. Am fost informat că nu este pericol de extindere.

Până în acest moment s-a acționat de la înălțime cu autoscara, echipele de pompieri au urcat la ultimul nivel și acționează pentru stingere. Sunt mai multe echipaje de intervenție. Acum se intervine, nu sunt victime, se lucrează să se lichideze cât mai repede. Sunt și două autoscări acolo”, a declarat şeful DSURaed Arafat la Antena 3.

”Ard butoaie cu smoala şi carton bituminat, suprafata afectata aprox 500 mp. Nu sunt victime. Sunt degajari insemnate de fum”, au mai transmis pompierii.

Mesajul șefului Gărzii de Mediu după incendiul din București

În urma incendiului de sâmbătă noaptea, Octavian Berceanu a oferit o serie de declarații pentru televiziunea Antena 3. Acesta a sfătuit bucureștenii să nu mai stea cu geamurile deschise pentru a evita inhalarea fumului toxic.

„Odată cu aceste degajări de fum, din cauza materialelor care ard sunt şi degajări de particule provenite din cenuşa care este ridicată de temperatura foarte mare a focului.

Din fericire, în momentul de faţă şi datorită mişcării curenţilor de aer, fumul nu ajunge peste locuinţele bucureştenilor, dar, preventiv, este normal şi de bun simţ să ţinem geamurile închise, pentru că această cenuşă, în contact cu aerul rece probabil va coborî pe sol”, a spus Berceanu, la Antena 3.

Robert Turcescu, declarații despre blocul care a ars în nordul Capitalei

Controversatul Robert Turcescu a făcut primele declarații legate de construcția care a luat foc în Nordul Capitalei. Jurnalistul, care domiciliază în acelaşi cartier în care a izbucnit incendiul, a vorbit în direct la România TV despre problemele din zonă și cum „nu există hidranţi şi străzi de acces pentru pompieri”.

„Se construieşte mult şi prost. Nu există hidranţi şi străzi de acces pentru pompieri. E un exemplu de pericol pentru cei care locuim în Bucureşti! Sunt locuitor al acestui cartier şi locuiesc la câteva sute de metri de incendiul care a izbucnit azi aici.

Acum jumătate de oră am ieşit din casă şi am văzut o coloană imensă de fum, un fum negru, îngrozitor la un bloc care se afla în construcţie, partea a doua a unui proiect imobiliar din strada Parcului 20”, a declarat Robert Turcescu.

Urmăriți Playtech.ro și pe