Cum scapi de deșeurile din construcții. Ce trebuie să facă, de fapt, toți românii cu ele

Cum scapi de deșeurile din construcții. Ce trebuie să facă, de fapt, toți românii cu ele
Cum scapi de deșeurile din construcții

Deșeurile din construcții reprezintă o problemă parcă fără rezolvare pentru autoritățile din București. Ce trebuie să facă cetățenii cu rezidurile atunci când își renovează locuințele.

Gestionarea deșeuri din construcții: Ce trebuie să facă bucureștenii cu marda după ce își renovează casele

Noul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a spus bucureștenilor ce trebuie să facă cu deșeurile din construcții atunci când își renovează apartamentele, pentru ca acestea să nu ajungă pe câmpurile de la marginea Bucureștiului. Comisarul spune că cetățenii au nevoie de un ”ghid de bune practici” în ceea ce privește prevenirea poluării, deoarece românii au mai mult de suferit din cauza alterării aerului și solului, decât din cauza COVID,-19, susține acesta.

Întrebat despre cum trebuie să procedeze oamenii cu gunoiul rezultat din renovarea locuințelor, Berceanu i-a sfătuit pe aceștia să apeleze la agentul de salubritate responsabil pentru fiecare sector în parte, așa încât toate deșeurile vor ajunge pe teren viran, la 500 de metri de locul de unde au fost ridicate.

„Ești din Sectorul 6, suni la firma de salubrizare care prestează servicii în Sectorul 6 și vine și te ajută. Foarte multă lume sună la aceste site-uri de publicitate și pentru 50 de lei mai puțin, că asta este diferența de fapt, preferă să le dea lor, pentru că oamenii ăia mai pun puțin spatele, mai cară niște deșeuri cu spatele lor și deșeurile ajung la 300- 500 m de locul în care au fost încărcate”, a afirmat șeful Gărzii de Mediu.

În viitor, doar firmele acreditate se vor mai putea ocupa de acest lucru 

Oficialul a devoalat că au existat negocieri cu site-urile de publicitate care oferă astfel de servicii, pentru ca numai ei, cei acreditați, să mai poată ridica deșeurile de la cetățeni.

„Vom genera niște filtre prin care acești `Speedy Gonzales` cu deșeurile noastre nu mai pot să aplice și nu mai pot primi comenzi, ci doar firmele acreditate. În cazul în care aceste măsuri nu vor fi respectate, mașinile care transportă aceste deșeuri în mod ilegal vor fi confiscate iar proprietarii vor fi sancționați”, a completat acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI