Care este cel mai greu cuvânt de rostit în acest an. Se pare că pronunțarea lui a fost realizată greșit de către cititorii de știri, prezentatori sau chiar președinți de stat precum Joe Biden și Barack Obama. Sunt mai multe astfel de cuvinte, desemnate de un studiu realizat de Compania Americană de Subtitrare.
Acest studiu a dezvăluit care sunt cuvintele și numele cel mai greu de pronunțat pentru cititorii de știri și oamenii care au apărut în 2021 pe micul ecran. Compania care a efectuat studiul se ocupă cu realizarea subtitrărilor pentru evenimente live și înregistrări din sălile de judecată.
Pe primul loc în listă se află cuvântul „Omicron”, denumirea celei mai noi tulpini a coronavirusului. Acesta s-a dovedit a fi un cuvânt greu de pronunțat chiar și pentru președintele Americii, Joe Biden. Într-unul dintre discursurile sale televizate, el a spus „Omnicron” în loc de „Omicron”.
Alte cuvinte greu de pronunțat anul acesta la știri au mai fost și „Stefanos Tsitsipas”, numărul patru mondial în clasamentul ATP, „Eilish”: numele de familie a artistei Billie Eilish, „Glasgow”, numele orașului ce a găzduit conferința pe teme climatice, pronunțat greșit atât de Joe Biden, cât și de Barack Obama.
Tot greșit au mai fost pronunțate și „Dogecoin” și „Ethereum”,două criptomonede a căror valoare a crescut impresionant anul acesta. De menționat este că anul trecut, potrivit aceluiași studiu, cuvintele pronunțate greșit de cele mai multe ori au fost: „Anthony Fauci”, numele expertului american în materie de boli infecțioase, și „Kamala Harris”, numele vice-președintelui american.
Ieri, celebrul om de ştiinţă american Anthony Fauci a declarat că este „ aproape sigur” că varianta Omicron nu provoacă cazuri mai grave de coronavirus decât Delta.
„Este aproape sigur că nu este mult mai gravă decât Delta’, a afirmat Fauci, consilier al Casei Albe pentru criza sanitară. ‘Există unele semne ce arată că ar putea fi chiar mai puţin severă”, a mai adăugat el în cursul unui interviu telefonic acordat agenţiei franceze de presă AFP.
„Cred că va lua încă două săptămâni cel puţin în Africa de Sud, iar apoi când vom avea mai multe infecţii în restul lumii se va şti mai clar, dar s-ar putea să ne ia mai mult timp pentru a vedea nivelul real de gravitate”, a mai spus el.
Totuși despre varianta Omicron a coronavirusului, omul de știință a spus și că „în mod clar mult mai contagioasă”, probabil mai mult decât Delta, a spus el.