O femeie de 50 de ani a murit după vaccinarea cu Johnson & Johnson. Ce i-au găsit medicii la creier

O femeie de 50 de ani a murit după vaccinarea cu Johnson & Johnson. Ce i-au găsit medicii la creier
O femeie de 50 de ani a murit dupa vaccinarea cu Johnson & Johnson

Situație șocantă în Statele Unite ale Americii. O femeie în vârstă de 50 de ani și-a pierdut viața după ce s-a vaccinat cu ambele doze de la Johnson & Johnson. Ce i-au găsit medicii la creier este de-a dreptul incredibil. Nu este primul caz care apare.

O femeie de 50 de ani a murit după vaccinarea cu Johnson & Johnson

Se pare că femeia a dezvoltat un cheag de sânge la nivelul creierului, la două săptămâni după ce a fost imunizată cu serul anti-COVID-19 produs de compania americană Johnson & Johnson. Din nefericire, americanca este a zecea persoană care a suferit acest efect advers al vaccinului anti-COVID-19 de la producătorul american.

Acest lucru s-a mai întâmplat și inainte. Conform celor de la doctorulzilei.ro, încă șase femei, cu vârstele cuprinse între 18 și 50 de ani, au dezvoltat cheaguri de sânge la creier în combinație cu un număr scăzut de trombocite după vaccinul J & J.

O altă femeie sub 60 de ani și un tânăr au dezvoltat afecțiunea în timp ce participau la studiile pentru vaccin. Oficialii din Oregon susțin că femeia de 50 de ani a primit vaccinul înainte ca acesta să fie scos de pe piață în Statele Unite ale Americii.

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre distribuirea vaccinului Johnson & Johnson în România

Coordonatorul campaniei de vaccinare a populației împotriva coronavirusului în România Valeriu Gheorghiță a declarat că românii vor putea fi imunizați cu serul de la Johnson & Johnson începând cu săptămâna viitoare, având în vedere faptul că EMA a stabilit că beneficiile vaccinării depășesc riscurile.

„Vaccinul Johnson&Johnson a fost supus în cursul zilei de ieri unei evaluări a Comitetului de Farmacovigilență, de la Agenția Europeană a Medicamentului, s-a transmis foarte clar că beneficiile depășesc riscurile, există acest semnal de siguranță, exact cum se întâmplă la vaccinul de la AstraZeneca.

Este importantă informarea oamenilor vizavi de acele semnale de alarmă. Așteptăm un comunicat de la compania Johnson&Johnson în ceea ce privește livrările următoare de doze, tocmai pentru a avea o predictibilitate și a decide în ce formă vom folosi vaccinul, dar categoric, de săptămâna următoare vor fi puse în centre, foarte probabil că vor fi folosite în centre precum drive-through, în centre mobile, și pot fi alocate și către medicii de familie.

Cu siguranță va fi mult ușurat procesul de vaccinare, ținând cont că va fi vorba de o singură doză”, a declarat, miercuri, Valeriu Gheorghiță.