Cel mai bizar mesaj RO-Alert primit de oamenii din Brașov. Au crezut că nu văd bine ce scrie pe telefoane

Cel mai bizar mesaj RO-Alert primit de oamenii din Brașov. Au crezut că nu văd bine ce scrie pe telefoane
Cel mai bizar mesaj RO-Alert primit de oamenii din Brașov. Au crezut că nu văd bine ce scrie pe telefoane

Oamenii care trăiesc pe strada Stejărișului din Brașov au primit o atenționare Ro-Alert mai inedită. Operatorul care a scris mesajul a început textul cu „URSU BAAA”, apoi avertizările în ceea ce privește prezența animalului.

Mesaj RO-ALERT bizar trimis de ISU Brașov

„URSUU BAAA”, așa începe mesajul RO-ALERT trimis de un operator către locuitorii de pe strada Stejărișului pentru a anunța prezența animalului în apropriere. Oficialii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au precizat că fac verificări pentru a stabili cum a fost trimisă o asemenea alertă către populație.

„URSU BAAA Atenție, a fost semnalată prezența unui urs pe strada Stejărișului. Animalul este considerat periculos. Nu încercați să vă apropiați de el sau să îl hrăniți. Evitați deplasarea în zonă, dacă nu este absolut necesară. ISU Brașov”, a fost mesajul transmis.

Un urs a intrat în curtea unui localnic în timpul nopții

Sistemul de alarmă extremă a fost activat în jurul orei 6 dimineața, chiar dacă localnicii au zărit ursul în jurul orei trei dimineața. Potrivit unui localnic, animalul a intrat în curtea sa și i-a omorât o scroafă.

La fața locului au ajuns jandarmii și pădurarii pentru a alunga ursul înapoi în pădure. Oamenii din zonă au fost alertați și sfătuiți de un mesaj RO-ALERT să nu iasă din casă decât dacă e absolută nevoie.

Satul în care a fost zărit ursul se numește Sălătruc și se află în apropiere de Cartierul Aeroport din Petroșani. De asemenea, nu este pentru prima dată când animalele au fost zărite în această zonă.

Urs văzut în localitatea Bicaz Chei

Din păcate, numărul urșilor care coboară în zonele populate crește, iar atacurile au devenit ceva obișnuit. Mai mult de atât, s-au înregistrat și victime după ce urșii au început să coboare din ce în ce mai des în satele oamenilor.

ISU Neamț a anunțat localnicii din Bicaz Chei cu privire la un urs care a fost văzut în zonă.

 ”În această după amiază, în jurul orei 16:30, a fost semnalată prezența unui urs în localitatea Bicaz Chei. ISU Neamț a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru locuitorii din comuna Bicaz Chei”, a anuntat ISU Neamt.

Totodată, nu este pentru prima dată când animalele au fost văzut în aceste zone.

 ”Aseară,  în jurul orei 23:21, fost semnalată prezența unui urs în localitatea Bicaz Chei, la intrarea dinspre Lacu Roșu. ISU Neamț a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru locuitorii din comuna Bicaz Chei”, a anuntat ISU Neamt.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI