Cei mai greu de ucis oameni din istoria noastră. Au supravieţuit otrăvii, gloanţelor, ştreangului şi grenadelor

Cei mai greu de ucis oameni din istoria noastră. Au supravieţuit otrăvii, gloanţelor, ştreangului şi grenadelor
Cei mai greu de ucis oameni din istoria noastră. Au supravieţuit otrăvii, gloanţelor, ştreangului şi grenadelor

Se spune că viața omului este ca un fir de abur: se arată puțintel și apoi piere. În schimb, în istoria omenirii au existat oameni care au fentat moartea, reușind să scape din niște situații greu de imaginat. Mai multe detalii despre cei care au supravieţuit otrăvii, gloanţelor, ştreangului şi grenadelor, în acest articol.

Cine a fost „călugărul nebun“, spaima țarului Rusiei

Probabil ați auzit de producția cinematigrafică „Greu de ucis“, care prezintă povestea reală a unui personaj care a reușit să scape din niște situații aproape imposibile. Dacă pentru mulți dintre noi astfel de lucruri se petrec doar în filme, ei bine, iată că au existat și în realitate câțiva oameni care au fentat moartea. Despre ei îți vom vorbi în continuare.

Unul dintre oamenii greu de ucis și, totodată, cel care se află în capul listei este Grigori Rasputin. Acest personaj nu are nevoie de prea multe prezentări, cici cu siguranță ați auzit măcar o dată de „călugărul nebun“. Iubit și urât în același timp, el a ajuns preferatul soției ultimului țar al Rusiei. Cu toate că îi mergea vorba că este doar un bețiv afemeiat, Rasputin avea niște puteri spirituale aparte: el era singurul care reușea să calmeze crizele țarinei. Cu ajutorul carismei sale a reușit să cucerească inimile celor mai nobile femei din Sankt Petersburg, pe care le vrăjea și prin abilitățile sale sexuale aparte. Grigori a ajuns atât de influent, încât o parte a nobilimii a hotărât să scape de el.

După ce totul a fost plănuit în detaliu, cuceritorul a fost chemat la o masă, iar, pentru că era gurmand, el nu a refuzat. Bărbatul a mâncat pe săturate și, cu toate că bucatele erau umplute cu ceanură, a reușit să scape. Disperați că tentativa de otrăvire a eșuat, conspiratorii s-au decis să-l elimine direct, așa că l-au împușcat cu revolverul de câteva ori. Se spune că l-au nimerit inclusiv în cap, dar, cu toate acestea, „călugărul nebun“ nu a putut fi răpus. Pentru a scăpa din mâinile lor, Rasputin a luat-o la fugă, dar a fost prins și bătut crunt, iar mai apoi aruncat într-un râu. Acest personaj fantastic și-ar fi găsit sfârșitul înecat în apele râului.

Cei mai greu de ucis oameni

Un alt personaj despre a cărui viață s-ar putea scrie o carte este Joseph Samuel, supranumit „prizonierul imposibil de ucis“. El a fost un bandit condamnat la moarte, care a reușit efectiv să scape din niște situații șocante. Infractor încă din copilărie, Samuela fost arestat în anul 1795 şi trimis în colonia penală din Australia alături de alţi 296 de condamnaţi. Împreună cu alți câțiva a reușit să evadeze şi să supravieţuiască sălbăticiei australiene.

Joseph Samuel, „prizonierul imposibil de ucis“
Joseph Samuel, „prizonierul imposibil de ucis“

Ulterior, aceștia au ajuns în Sidney și au încercat să fure din casa unei doame foarte bogate care se stabilise acolo, dar au fost prinși în fapt de un om al legii. Tâlharul a reușit să-l ucidă pe polițist, însă nu a ajuns prea departe. El a fost prins și condamnat la moarte prin spânzurare. Calul a fost tras de sub picioarele sale, dar, spre stupoarea celor aflați în piața publică unde avea loc execuția, frânghia s-a rupt când a căzut în gol, iar acest fapt ce s-a repetat de alte două ori.

Pe lista celor mai greu de ucis bărbați pe care i-a cunoscut lumea îl amintim și pe soldatul canadian, Gord Manktelow.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI