Cei mai buni biscuiți cu scorțișoară. Rețeta simplă, ușor de preparat acasă

Cei mai buni biscuiți cu scorțișoară. Rețeta simplă, ușor de preparat acasă
Rețetă de biscuiți cu scorțișoară

Deși trebuia să vină primăvara, gerul siberian ne-a amânat puțin plăcerea de a vedea din nou copacii verzi, astfel că aroma de scorțișoara este încă binevenită. O variantă bună sunt biscuiții cu scorțișoară. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, nu îți vor fura mult timp și cu siguranță vei cuceri toată familia cu ei.

Rețetă de biscuiți cu unt

Ingrediente 

  • 3 ouă
  • 100 grame zahăr
  • 200 grame unt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță anason măcinat, opțional
  • 200 grame făină
  • fulgi de ciocolată, opțional

Mod de preparare

Bate ouăle cu zahărul, adaugă untul moale, la temperatura camerei, sau topit, dar răcit, apoi încorporează scorțișoara, anasonul, făina și fulgii de ciocolată. Tapetează o tavă de copt și încinge cuptorul. Ia aluatul cu ajutorul unei lingurițe și formează grămăjoare pe care le aplatizezi tot cu o linguriță. Pune tava în cuptor și las-o acolo timp de 25 de minute, la foc potrivit.

Istoria fursecurilor

Biscuiții tari de tip cookie par să aibă originea în Persia secolului al VII-lea s.Hr., la scurt timp după ce utilizarea zahărului a devenit relativ obișnuită în regiune. S-au răspândit în Europa prin cucerirea musulmană a Spaniei. Până în secolul al XIV-lea, acestea erau comune în toate nivelurile societății din întreaga Europă, de la bucătăria regală până la vânzătorii ambulanți. Odată cu extinderea deplină a călătoriilor globale la acea vreme, biscuiții au devenit un partener natural de călătorie, un echivalent modern al prăjiturilor prezente până atunci în drumurile prin lume.

Una dintre cele mai populare prăjituri, care a devenit cunoscută pe fiecare continent, a fost amestecul realizat în mare parte din nuci, îndulcitor și apă. Cookie-urile au venit în America prin olandezii din New Amsterdam la sfârșitul anilor 1620. Cuvântul olandez „koekje” a fost anglicizat cu „cookie”. Cea mai veche referire la cookie-uri în America este în 1703, când „olandezii din New York au furnizat … ‘în 1703 … la o înmormântare 800 de cookie-uri …’”

Cea mai obișnuită prăjitură modernă nu a fost populară până în secolul al XVIII-lea. Cuvântul datează din cel puțin 1701, scoțienii aducându-l pe lume. El înseamnă de fapt „chiflă simplă” mai degrabă. Din 1808, cuvântul „cookie” este atestat în sensul de „tort mic, plat, dulce” în engleza americană. Utilizarea americană este derivată din olandeză koekje „tort mic”, care este un diminutiv al „koek „(” tort „), care provine din cuvântul olandez mijlociu” koke”.