Ceasul special pe care Kim Jong-un îl poartă non-stop. Nu arată ora, ci un detaliu mult mai important

Ceasul special pe care Kim Jong-un îl poartă non-stop. Nu arată ora, ci un detaliu mult mai important
Kim Jong-un, detaliu surprinzător la ceasul pe care îl poartă la mână

Kim Jong-un poartă un ceas special non-stop. Acesta nu pleacă în nicio deplasare sau la niciun eveniment public fără el. Obiectul care ar fi trebuit să arate ora nu face acest lucru, ci arată un detaliu cu mult mai important pentru oficial. Ce ascunde ceasul liderului nord-coreean?

Ce ascunde ceasul lui Kim Jong-un? Arată un detaliu important

Viața lui Kim Jong-un pare o nebuloasă pentru unii, iar pentru alții un tărâm nesecat de obiceiuri, decizii și scenarii complet departe de realitatea oamenilor din alte părți ale lumii. Până și ceasul său care ar fi trebuit să îi arate în mod normal ora nu este unul precum s-ar fi așteptat toată lumea.

Concret, serviciile secrete monitorizează greutatea dictatorului nord-coreean cu ajutorul orologiului pe care îl poartă, iar până și motivul e greu de imaginat pentru unii. Acest detaliu a apărut în vizorul presei de peste tot după ce lipsa oficialului din spațiul public a alimentat ideea unor posibile probleme de sănătate.

Agenții folosesc în ‘cercetarea’ lor ceasul pe care îl poartă. Kim Jong-un a surprins cu prezența sa weekend-ul trecut într-o variantă vizibil mai suplă. Un site de știri din Seul a analizat ultimele fotografii cu Kim Jong-un și a ajuns la concluzia că ceasul elvețian pe care îl poartă este mai strâns la încheietura mâinii decât înainte.

Kilogramele în minus ale acestuia alimentează zvonurile care indică faptul că oficialul în vârstă de 37 de ani ar fi bolnav. Amintim că anul trecut dictatorul ar fi fost operat pe cord, dar desigur că nici această informație nu a trecut de stadiul de zvon.

La un moment dat s-a spus că bărbatul ar fi murit, dar acesta ar fi ales în realitate să se izoleze o perioadă bună de timp. Potrivit agenției de spionaj din Coreea de SUd, Kim cântărea în perioada aceea 140 de kg, luând în greutate 50 de kilograme de când a venit la putere în anul 2011.

„Ar fi fost catalogată ca trădare”

„Dacă nu ar fi făcut-o, ar fi fost catalogată ca trădare”, a declarat aceasta pentru BBC, din casa ei din Seul. „Am o amintire puternică a bărbatului care a fost legat la ochi, încă îi văd lacrimile curgând. A fost o traumă puternică pentru mine. L-au pus pe un țăruș și l-au legat, apoi l-au împușcat”, a spus Yoon Mi-so.

„Se afirmă că, dacă un muncitor este prins, șeful fabricii poate fi pedepsit, iar dacă un copil este problematic, părinții pot fi pedepsiți și ei. Sistemul de monitorizare reciprocă încurajat de regimul nord-coreean este reflectat în mod agresiv în această lege”, a declarat Lee Sang Yong, editor-șef la Daily NK, pentru BBC.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI