Ceaiurile care îți iau durerea de cap. Secretul ascuns din plantele de la Plafar

de: Dumitrache Diana
21 11. 2020

Din ce în ce mai multe persoane suferă de migrene, motiv pentru care specialiştii în produse naturiste recomandă ca înainte de a începe un tratament medicamentos, acestea să încerce variante naturale. Iată care sunt ceaiurile care îţi iau durerea de cap imediat.

Plantele care te scapă de durerile de cap

Dacă nu ştii ce să mai faci pentru a scăpa de migrene, dar nu vrei să să iei medicamente de la farmacie, poţi încerca variantele naturale, precum ceaiurile, care îţi iau durerea de cap imediat. Aceasta afecţiune este, din păcate, din ce în ce mai des întâlnită, de vină fiind stresul, timpul îndelungat petrecut în faţa ecranelor, oboseala, hidratarea necorespunzătoare, hipo sau hipertensiunea arterială. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), jumătate dintre adulţii din întreaga lume suferă de cefalee cel puţin o dată pe an, aceasta fiind una dintre cele mai frecvente dureri cu care se confruntă omul.

Desigur, durerile de cap pot reprezenta un simptom pentru afecţiuni grave, motiv pentru care trebuie urmărite şi analizate de un medic. Conform specialiştilor, dacă durerile sunt constante şi persistente, este necesar un consult medical.

Plantele are pot ajuta în tratarea sau ameliorarea cefaleei sunt multiple şi pot fi găsite cu uşurinţă în orice plafar sau chiar în natură. Rozmarinul, lavanda, muşeţelul, ghimbirul, păpădia, gura lupului, teiul şi pelinul reprezintă soluţii naturale pentru calmarea durerilor de cap.

Ceaiurile care calmează durerea de cap

Ceaiul de lavandă face adevărate minuni când vine vorba despre cefalee. Poţi adăuga câteva picături de suc de lămâie şi puţină miere, iar succesul esta garantat. În plus, poţi masa fruntea sau tâmplele cu ulei de măsline amestecat cu o picătură de ulei de lavandă. Ceaiul de ghimbir este şi el un ajutor de nădejde în combatarea durerilor de cap.

De asemenea, Rosemary Gladstar, un fitoterapeut celebru, oferă tuturor reţeta unui ceai minune.

Ingrediente necesare:

  • 3 părți mușețel;
  • 3 părți roiniță;
  • 1 parte passiflora;
  • 1 parte gura-lupului.

Mod de preparare: Plantele se amesteca bine. Se ia o lingură din acest amestec şi se pune peste o cană de apă fiartă. Se lasa apoi la infuzat pentru 20-25 de minute. Se consuma ori de câte ori este nevoie.

O altă variantă naturală pentru a trata aceasta afecţiune este cea de mai jos:

  • 3 părți rădăcină de păpădie;
  • 2 părți rădăcină de brusture;
  • 1 parte ștevie galbenă.

Modul de preparare este indentic cu cel de mai sus.