Cea mai veche bijuterie din lume este scoasă la licitație. Câți bani se cer

Cea mai veche bijuterie din lume este scoasă la licitație. Câți bani se cer
Acest diamant posibil să fi fost „creat în urma unui impact meteoric”

Celebra casă de licitații Sotheby’s, la sediul său din Dubai, anunță scoaterea la licitație a unui diamant negru de 555,55 carate, cu adevărat din altă lume. Se crede că această bijuterie rară, pe care Sotheby’s a numit-o „Enigma”, provine din spațiul cosmic. Organizatorii licitației spun că fie a fost creată în urma unui impact meteoric, fie de un asteroid „purtător de diamante” care s-a ciocnit cu Pământul. Un milionar sau un miliardar norocos va putea în curând să pună mâna pe acest diamant negru unic, atunci când  va fi scoasă la licitație luna viitoare.

Sotheby’s scoate la licitație un diamant negru, „Enigma”

Diamantul denumit „Enigma”, este un diamant negru natural, este o „apariție extrem de rară”, potrivit casei Sotheby’s, care se așteaptă ca acesta să se vândă cu până la 5 milioane de lire sterline, aproximativ 6,8 milioane de dolari, atunci când va fi scos la vânzare în februarie la Londra, după ce a fost expus în Dubai și Los Angeles.

Diamantele negre, cunoscute și sub numele de diamante Carbonado, pot fi datate între 2,6 și 3,8 miliarde de ani în urmă și au urme de azot și hidrogen, elemente care se găsesc în spațiul interstelar.

De asemenea, ele conțin osbornită, un mineral prezent în meteoriți. Nikita Binani, specialist în bijuterii la casa Sotheby’s din Londra, a numit diamantul „un adevărat fenomen natural”.

„Vânzarea sa reprezintă o oportunitate unică în viață de a achiziționa una dintre cele mai rare minuni cosmice, vechi de un miliard de ani, cunoscute de omenire”, a declarat Nikita Binani într-un comunicat de presă, preluat de CNN.

Forma diamantului este inspirată de simbolul palmei din Orientul Mijlociu, Hamsa, un semn de protecție, care înseamnă cinci în limba arabă. Tema celor cinci se regăsește în toată piatra, potrivit adjudecătorului.

Pe lângă cele 555,55 de carate, acesta conține exact 55 de fațete, sau fețe. Diamantele negre care sunt fațetate s-au vândut în trecut la prețuri care au depășit 10.000 de lire sterline, peste 13.600 de dolari, pe carat, a declarat Sotheby’s pentru CNN.

Diamantul va putea fi licitat online între 3 și 9 februarie

La licitația din februarie, casa de licitații a declarat că va accepta criptomonede ca modalitate de plată. Măsura urmează vânzării unui alt diamant de 101 carate, supranumit „The Key 10138”, care a devenit cea mai scumpă bijuterie cumpărată vreodată cu criptomonedă atunci când a fost vândută anul trecut, potrivit Sotheby’s.

Un alt diamant negru natural în formă de pară a fost vândută pentru echivalentul a 12,3 milioane de dolari, după ce casa de licitații a anunțat că acceptă oferte în bitcoin și ethereum, pe lângă formele tradiționale de plată. Sotheby’s nu a dorit să dezvăluie care dintre cele două criptomonede a fost folosită pentru a face achiziția.

O serie de case de licitații au început să primească criptomonede pentru obiecte de mare valoare, care au inclus tablouri și NFT-uri, token-urile susținute de blockchain, din ce în ce mai des folosite pentru a transfera proprietatea asupra operelor de artă digitale și a obiectelor de colecție. Directorul executiv al Sotheby’s, Charles Stewart, a declarat pentru CNN în aprilie anul trecut că el crede că NFT-urile și criptogramele deschid piața de artă.

Diamant „creat în urma unui impact meteoric”

Pe lângă culoarea neobișnuită, greutatea și forma unică a acestui diamant negru natural, unul dintre principalele argumente de vânzare este faptul că acesta ar putea proveni din spațiu. Potrivit unei declarații a casei Sotheby’s, „Enigma” „se crede că a fost creat fie în urma unui impact meteoric, fie că a ieșit de fapt dintr-un asteroid purtător de diamante care s-a ciocnit cu Pământul”.

Cu toate acestea, experții în diamante negre au declarat că sunt sceptici cu privire la afirmația companiei și au spus că piatra prețioasă provine probabil de pe Pământ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI