Cea mai urâtă culoare din lume. Ce au stabilit specialiștii, acesta este motivul

Cea mai urâtă culoare din lume. Ce au stabilit specialiștii, acesta este motivul
Cea mai urâtă culoare din lume

Care este cea mai urâtă culoare din lume și ce anume au stabilit specialiștii. Un grup de cercetători a făcut un studiu pentru a găsi cea mai urâtă culoare din lume. Această culoare a fost stabilită în urma unui sondaj și urma să fie pusă pe pachetul de țigări, cu scopul de a înlătura acest viciu. Dar care este aceasta?

Cea mai urâtă culoare din lume

Cercetătorii implicați în studiul desemnării celei mai urâte culori din lume au avut la dispoziție trei luni ca să o găsească. S-a realizat un sondaj de către cercetători de piață și designeri și, în baza răspunsurilor, s-a ajuns la o concluzie. Cea mai urâtă culoare din lume este maro-gri Pantone 448 C. Aceasta este o imagine închisă la culoare, având în componență nuanțe de maro, negru și gri. Cea mai urâtă culoare mai este asociată și cu cuvinte ca „moarte” sau „murdărie”.

De asemenea, specialiștii de la Institutul Pantone din SUA au descris nuanța 448 C ca pe un „maro închis plictisitor”, iar din anul 2016 ea a început să fie folosită pe pachetele de țigăru din Franța, Marea Britanie, Israel, Norvegia, Nouă Zeelandă, Slovenia, Arabia Saudită, Uruguay, Thailanda, Turcia, Belgia și Țările de Jos, cu scopul ca fumătorii să renunțe la viciu.  

Cele mai frumoase culori ale anului 2021

La polul opus, cele mai frumoase culori ar fi albastru, bleu (derivată a culorii albastru), roșu, alb, turcoaz, mov, galben. Un studiu a indicat însă că cea mai iubita culoare din lume este albastrul, cu toate nuanțele lui de azuriu, indigo sau bleu.

Culorile anului cele mai frumoase în 2021 au fost decretate tot de cercetătorii de la Pantone, astfel că Illuminating (Pantone 13-0647) și Ultimate Gray (Pantone 17-5104) sunt cele două nuanțe ce ghidează tendințele de modă din acest an.

Președinta Institutului Pantone, Laurie Pressman, a spus pentru publicația The New York Times.

„Nicio singură culoare nu putea percepe semnificația momentului. Am realizat cu toții că nu putem face asta singuri. Avem cu toții o înțelegere mai profundă a modului în care avem nevoie unii de alții și de susținere emoțională și de speranță.”

Sursele din fashion spun că, dacă Illuminating era deja de ceva vreme aleasă pe post de culoare a anului 2021, Ultimate Gray a apărut ulterior în atenția caselor de modă.

Galbenul era de ceva vreme prezent în ținutele fashionistelor, dar nici tonurile neutre nu se lăsau mai prejos. În concluzie, o ținută ce combină cele două culori, Illuminating și Ultimate Gray, poate atrage privirile oamenilor și ne pot oferi titlul de „fashionist”, președinta Institutului Pantone, Laurie Pressman.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI