Cu siguranță ați mai văzut fotografii cu cea mai spectaculoasă plajă din lume. Probabil nu ați știut care este denumirea ei și unde se află. „Plaja iubirii”, cunoscută și drept „Plaja ascunsă”, trebuie vizitată cel puțin o dată în viață. Ea este, practic, o peșteră de nisip izolată, de pe una dintre insulele care fac parte din Parcul Național Insulele Marietas, Mexic.
Topul celor mai neobișnuite plaje din lume este condus de „Plaja iubirii” sau „Plaja ascunsă”, de pe una dintre insulele Marieta din Mexic. Cea mai spectaculoasă plajă din lume este o oază privată de ape albastre, cristaline și nisip alb, ascunsă în inima unei insule Marieta luxuriante.
Plaja se află la capătul nordic al Bahía de Banderas, la o oră la nord-vest de Puerto Vallarta. Este situată la numai cincisprezece minute de Punta Mita, Nayarit. Arhipelagul în sine este pur și simplu o minune a naturii. A luat naștere în urma activității vulcanice. Acum, regiunea este casa unei varietăți de corali și pești de recif, broaște țestoase de mare, delfini și anghile. În lunile de iarnă, balenele cu cocoașă colindă apele din apropierea țărmurilor.
Pentru a vizita „Plaja ascunsă” din Insulele Marieta, zeci de mii de turiști călătoresc pe distanțe uluitoare. Peisajul este atât de frumos și magic încât, la vederea fotografiilor precum cele încărcate în galeria FOTO a acestui articol, turiștii presupun că nu este, de fapt, real. Ca să ajungi la plaja în cauză trebuie să intri într-un tunel prin care trebuie să înoți.
Imaginează-ți o peștere cu un capăt deschis spre cer, în care o plajă de nisip alb se întâlnește cu apele albastre ale Oceanului Pacific. Cândva, această regiune a Parcului Național Islas Marietas era complet închisă, însă acum atrage o mulțime de turiști. Unele voci spun că deschiderea din partea superioară a plajei a fost realizată intenționat, cu mult timp în urmă, pentru testele de artilerie.
Grupul de insule Marieta nu aveau locuitori pe vremuri. Acest aspect le-a făcut ideale pentru testele cu bombe, care aveau loc în prima jumătate a secolului XX. Multe dintre peșterile și formațiunile stâncoase fascinante din arhipelag sunt probabil create de om.
Citește și: Plaja spectaculoasă, unde poți înota alături de păsările Flamingo. Este unică în lume
În anii 1960, omul de știință Jacques Cousteau a protestat împotriva distrugerii ecosistemului insulelor. În cele din urmă, în anul 2005, insulele au fost botezate „Parque Nacional Islas Marietas”. Odată ce pe insule a fost restaurată pacea între oameni, la fel s-a întâmplat și în cazul florei și faunei.