Playtech Știri îți prezintă cea mai simplă și rapidă rețetă de prăjitură Negresă. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Dacă vrei să-i oferi gustul copilăriei, este suficient să adaugi în blatul pentru prăjitură un produs special. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi.
Negresa este una dintre cel mai des preparate prăjituri în bucătăriile românilor. Multe gospodine își aduc aminte de vremurile copilăriei când o pregătesc. Nu este deloc dificil să o faci și, în plus, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Cele esențiale le ai deja, cel mai probabil, la îndemână.
Pentru a-i oferi prăjiturii gustul copilăriei, este suficient să adaugi în aluatul desertului un singur ingredient care îi va schimba aroma. Rețeta clasică nu prevede acest lucru, însă multe gospodine apelează la tehnica cu pricina. Poți adăuga 1-2 linguri de nuci măcinate în blatul pentru Negresă.
Ai grijă ca nucile să nu fie tăiate, fiindcă riști să fie dificil de consumat la masă. Poți, de altfel, să zdrobești nucile cu sucitorul pentru a le mărunți. Desertul va avea o aromă deosebită, la finalul preparării sale. Va fi curcubeu pe cerul gurii, mai ales consumat cu glazură deasupra.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Negresa se poate consuma simplă, chiar și fără glazură, dacă preferi așa. Dacă vrei să prepari ceva mai sofisticat, poți să presari deasupra ei nucă măcinată, într-un strat cât se poate de uniform. Acest produs îi va oferi gustul copilăriei. Ulterior, se lasă la rece pentru ca ciocolata să se întărească, apoi se poate tăia.