Una dintre cele mai populare prăjituri făcute de către românce, negresa este extrem de ușor de preparat și foarte delicioasă. Care este ingredientul secret care îi dă un gust aparte. După ce vei afla asta, nu o vei mai găti în alt fel niciodată.
Cacao, unt, lapte și zahăr, acestea sunt ingredientele de bază pentru prepararea unei negrese. Cu toate acestea, gospodinele iscusite au împărtășit secretul pentru cel mai delicios preparat. Pentru ca negresa să crească și să fie pufoasă, trebuie să adaugi praf de copt.
Citește și Negresă cu ciocolată și cireșe. Secretul ca să iasă pufoasă la interior și crocantă la exterior
Pentru început, vei pune laptele, untul și zahărul într-o oală pe aragaz, la foc mic, până când observi că zahărul s-a topit. Apoi, vei adăuga cacaua cernută. Omogenizează foarte bine compoziția, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Amestecul se lasă deoparte, la răcit.
În continuare, vei separa ouăle și vei pune albușurile într-un castron încăpător, de dimensiuni mai mari. Albușurile de ou se bat spumă, cu mixerul sau robotul de bucătărie, peste care se adaugă un praf de sare.
După aceea, vei încorpora și gălbenușurile în amestecul de unt, lapte, zahăr și cacao făcut anterior, deîndată ce acesta s-a răcit.
Se adaugă crema în spuma de albuș și se amestecă totul, folosind un tel, o lingură sau o spatulă de silicon.
Aluatul de negresă se amestecă ușor, de jos în sus, în așa fel încât să nu spargi bulele de aer de la albușuri. Vei cerne făina și praful de copt peste amestec, încorporându-le cu grijă. Nu uita să amesteci bine de tot.
Mai departe, compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.
În cazul în care nu ai încredere în timer, poți încerca negresa cu scobitoarea în mijlocul prăjiturii, pentru a vedea dacă aluatul este copt. Îți dai seama că negresa este gata, dacă a crescut și este pufoasă, dar în același timp are o textură umedă la interior.
În timp ce negresa se lasă la răcit, pe blatul de bucătărie, vei prepara glazura. Într-un vas pe foc vei pune smântâna dulce și ciocolata pe care ai rupt-o în bucățele.
Amestecă bine preparatul și lasă-l pe foc, până când ciocolata se topește, iar glazura devine lucioasă și omogenă. Glazura se toarnă peste negresă, se lasă la răcit pentru 40 de minute, după care se taie și se savurează. Poftă bună.
Citește și Negresă gata în 10 minute. Secretul desertului care are doar 40 de calorii pentru o porție