10 dec. 2022 | 23:01

Ingredientul secret pentru cea mai pufoasă negresă. Schimbă toată textura dacă îl adaugi în aluat

Diverse
Ingredientul secret pentru cea mai pufoasă negresă. Schimbă toată textura dacă îl adaugi în aluat
Ingredientul secret pentru cea mai pufoasa negresa. Schimba toata textura daca il adaugi in aluat

Una dintre cele mai populare prăjituri făcute de către românce, negresa este extrem de ușor de preparat și foarte delicioasă. Care este ingredientul secret care îi dă un gust aparte. După ce vei afla asta, nu o vei mai găti în alt fel niciodată.

Secretul pentru cea mai bună negresă

Cacao, unt, lapte și zahăr, acestea sunt ingredientele de bază pentru prepararea unei negrese. Cu toate acestea, gospodinele iscusite au împărtășit secretul pentru cel mai delicios preparat. Pentru ca negresa să crească și să fie pufoasă, trebuie să adaugi praf de copt.

Pentru blat

  • 100 g unt topit
  • 250 ml lapte
  • 250 g făină
  • 50 g cacao
  • 175 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare

Pentru glazură:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 125 ml smântână dulce

Citește și Negresă cu ciocolată și cireșe. Secretul ca să iasă pufoasă la interior și crocantă la exterior

Cum se prepară negresa

Pentru început, vei pune laptele, untul și zahărul într-o oală pe aragaz, la foc mic, până când observi că zahărul s-a topit. Apoi, vei adăuga cacaua cernută. Omogenizează foarte bine compoziția, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Amestecul se lasă deoparte, la răcit.

În continuare, vei separa ouăle și vei pune albușurile într-un castron încăpător, de dimensiuni mai mari. Albușurile de ou se bat spumă, cu mixerul sau robotul de bucătărie, peste care se adaugă un praf de sare.

După aceea, vei încorpora și gălbenușurile în amestecul de unt, lapte, zahăr și cacao făcut anterior, deîndată ce acesta s-a răcit.

Se adaugă crema în spuma de albuș și se amestecă totul, folosind un tel, o lingură sau o spatulă de silicon.

Aluatul de negresă se amestecă ușor, de jos în sus, în așa fel încât să nu spargi bulele de aer de la albușuri. Vei cerne făina și praful de copt peste amestec, încorporându-le cu grijă. Nu uita să amesteci bine de tot.

Mai departe, compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.

În cazul în care nu ai încredere în timer, poți încerca negresa cu scobitoarea în mijlocul prăjiturii, pentru a vedea dacă aluatul este copt. Îți dai seama că negresa este gata, dacă a crescut și este pufoasă, dar în același timp are o textură umedă la interior.

În timp ce negresa se lasă la răcit, pe blatul de bucătărie, vei prepara glazura. Într-un vas pe foc vei pune smântâna dulce și ciocolata pe care ai rupt-o în bucățele.

Amestecă bine preparatul și lasă-l pe foc, până când ciocolata se topește, iar glazura devine lucioasă și omogenă. Glazura se toarnă peste negresă, se lasă la răcit pentru 40 de minute, după care se taie și se savurează. Poftă bună.

Citește și Negresă gata în 10 minute. Secretul desertului care are doar 40 de calorii pentru o porție

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Mesajele ascunse în felicitările de Crăciun de Casa Regală Britanică
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Băgați banii la saltea! Populația trebuie să se pregătească: Este momentul să fim precauți!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Pensionarii care primesc PENSII DIFERITE de la 1 ianuarie
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro