Cea mai simplă rețetă de conopidă murată. Așa iese crocantă și este sănătate curată pentru organism

Cea mai simplă rețetă de conopidă murată. Așa iese crocantă și este sănătate curată pentru organism Sursa foto: Savori Urbane

Dacă eşti fan murături, atunci trebuie să afli care este cea mai simplă reţetă de conopidă murată. Gospodinele adevărate îşi dezvăluie secretele şi îţi spun tot ce trebuie să ştii pentru a nu da greş niciodată.

Reţeta simplă de conopidă murată

Toamna este, fără îndoială, cel mai aglomerat sezon pentru gospodinele adevărate. Acestea umplu cămara cu tot felul de preparate numai bune de savurat iarna, indiferent că vorbim despre compoturi, gemuri, siropuri, zacuscă, dulceţuri sau murături. Dacă şi ţie îţi plac legumele în saramură, dar nu ştii să le murezi, atunci ai ajuns în locul potrivit. Iată care este cea mai simplă reţetă de conopidă murată! Noteaz-o în caiet pentru că o vei face, cu siguranţă, şi anul viitor!

Ingrediente necesare pentru conopida murată:

  • 1 kg de conpida desfăcută în bucăţele
  • 3-4 fâşii de hrean
  • 1 ardei iute
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 10 rondele de morcov
  • 2-3 beţe uscate de mărar
  • 2-3 crenguţe de cimbru uscat.

Saramură: pentru fiecare litru de apă – 20 g sare specială pentru murături şi o lingură de oţet de masă simplu.

Cea mai simplă rețetă de conopidă murată. Așa iese crocantă și este sănătate curată pentru organism Sursa foto: Savori Urbane
Cea mai simplă rețetă de conopidă murată. Așa iese crocantă și este sănătate curată pentru organism Sursa foto: Savori Urbane

Mod de preparare REŢETĂ CONOPIDĂ MURATĂ

Începi, desigur, prin a curăţa conopida de frunze şi cotor. Bucheţelele trebuie spălate bine şi scurse cu ajutoul unei strecurători, ca mai apoi să pregăteşti condimentele şi celelalte legume. Un lucru foarte important, scriu cei de la SavoriUrbane.ro, este să speli şi să usuci bine borcanele. Pe fundul fiecărui recipient în parte, pune mărar, cimbru uscat şi o fâşie de hrean, apoi adaugă căţei de usturoi, ardei iute şi rondele de morcov. La final, mai pune mărar uscat, cimbru şi hrean.

Cum prepari saramura: Apa şi sarea se pun la fiert şi se lasă la clocotit pentru 5 minute. Închide focul şi lasă la răcorit pentru alte 5 minute. Saramura se toarnă treptat, câte două polonice pentru un borcan. Aşteaptă puţin şi completează până se umplu cu lichid. În cazul în care rămâne saramură, nu o arunca! Motivul?! A doua zi este posibil ca legumele să “tragă” zeama iar cele de la suprafaţă ar putea rămâne fără lichid. Aşadar, este indicat să aştepţi 24 de ore până să etanşezi recipientele. Tot a doua zi, adaugă câte o lingură de oţet în fiecare borcan.

Pentru a te bucura de conopidă murată crocantă şi numai bună de acră, trebuie să aştepţi aproximativ patru săptămâni. Spor la gătit şi poftă bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI