06 feb. 2024 | 11:57

Cea mai simplă limbă din lume. Are doar 125 de cuvinte, o poți învăța și tu

Diverse
Cea mai simplă limbă din lume. Are doar 125 de cuvinte, o poți învăța și tu
Nu mulți au auzit de această limbă
Dacă vă întrebați care este cea mai simplă limbă din lume, ei bine, vă spunem noi. Limba Toki Pona are cele mai puţine cuvinte din lume, conţinând doar 123. Mulți o învață destul de ușor!

Care este cea mai simplă limbă din lume

De regulă, învățarea unei limbi străine poate fi dificilă pentru unii dintre noi, însă destul de benefică atunci când vrem să comunicăm cu oamenii dintr-o altă țară. În vreme ce unele limbi sunt greu de învățat, există și unele care se învață extrem de ușor.

Toki Pona este limba care are cele mai puține cuvinte din lume. Puțini sunt cei care știu că ea conține doar 123 de cuvinte și  fost creată de Sonja Lang în 2001. Pentru a crea acest limbaj, Lang a lucrat exact pe invers, pentru un lexicon natural.

Toki Pona conține doar 123 de cuvinte

În primul rând, ea a început prin reducerea şi consolidarea specificului în general. Această limbă se realizează reducând gândirea simbolică la elementele sale de bază, fuzionând concepte conexe. În plus, cuvintele acestui limbaj exprimă orice idee.

Citește și: Greşeala de gramatică pe care o fac chiar şi unii profesori. La ce trebuie să fii atent atunci când vorbeşti

Ai nevoie doar de 30 de ore pentru a învăța

Limba Toki Pona este ușor de învățat, ceea ce o face ideală pentru a fi folosită ca și limbă internațională. Spre exemplu, un vorbitor poate combina cuvintele extrem de ușor, adică loje walo este roz.

Cei care vor să învețe toki pona, au nevoie doar de 30 de ore pentru a deprinde toate cele 123 de cuvinte. În această limbă există doar două cuvinte, și anume: wan (unu), tu (doi) şi mute (câteva).

„Cuvântul pona înseamna tot ceea ce este bun în lume: o banana, un pisoi draguţ etc. Daca îi spun prietenei mele că este „jan pona”, atunci îi transmit că este o persoana bună, un om frumos”, susține un vorbitor de Toki Pana.

De exemplu, „luka” înseamnă mână, braț, iar pentru a spune numărul dorit, vorbitorii trebuie sa repete, adaugand până când ajung la numărul respectiv. În limba toki pona, simplitatea este principală. De altfel, acest limbaj simplu înseamnă bun.

Citește și: Care este cea mai grea limbă din lume. Puține persoane reușesc să o învețe, este foarte dificilă

Care este cea mai grea limbă din lume

Limba arabă se află pe primul loc în topul celor mai dificile limbi din lume. Araba poate reprezenta un adevărat calvar pentru persoanele dornice să studieze această limbă străină.

Vorbitorii de limba engleză au precizat că limba arabă este dificil de învățat. Și asta pentru că alfabetul arab este total diferit de cel latin, având un număr mai mare de litere. De asemenea, literele arabe pot avea 4 semnificații diferite. Și sunetele din limba arabă pot fi greu de recunoscut pentru cei care vorbesc fluent limba engleză.

După arabă, mandarina este considerată una dintre cele mai grele limbi din lume. Dacă vrei să înveți această limbă străină îți trebuie în jur de 2.200 de ore, ceea ce înseamnă că vei ști să vorbești și să scrii limba mandarină în decursul unui an și jumătate.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Ce studii are Simona Halep. De ce a avut probleme cu BAC-ul
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
România nu are rival. Maghiarii s-au supărat tare. Ungaria, de nerecunoscut
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro