31 dec. 2021 | 20:57

Cea mai scumpă șampanie din 2021. Costă cât o vilă cu piscină!

Diverse
Cea mai scumpă șampanie din 2021. Costă cât o vilă cu piscină!
Cât costă cea mai scumpă șampanie din anul 2021?

Cei care adoră să se bucure și de băuturile alcoolice în special în zilele de sărbătoare scot mulți bani din buzunare pe cele mai fine de pe raft. Puțini știu cât costă cea mai scumpă șampanie. Cea mai scumpă din anul 2021 costă cât o vilă cu piscină.

Cea mai scumpă șampanie din 2021: cât costă băutura?

Mulți oameni preferă să își facă sărbătorile ca la carte, iar de pe mesele multora nu lipsesc băuturile alcoolice. Șampania a devenit o băutură extrem de populară în ultimele secole și în special în ziua unor evenimente mari este băută de toți cei de la masă. Originea ei se află în Franța și în relieful specific unei zone viticole bogate.

Există multe variante pe rafturile supermarket-urilor din lume, dar află că cea mai scumpă costă nu mai puțin de 275.000 de dolari și are o vechime de peste o sută de ani. Băutura a fost livrată Imperiului Rus la începutul secolului XX, fiind destinată familiei regale.

Una din navele de elită cu alcool special s-a prăbușit în Suedia, iar nava a fost torpilată în timpul Primului Război Mondial de către un submarin german. Sticlele de șampanie au rămas intacte în timpul atacurilor, ulterior fiind descoperite de scafandri în anul 1989, mai apoi studiate de specialiști suedezi.

În acest moment, există 2.000 de sticle rămase în lume și pot fi achiziționate doar de hoteluri de elită din Moscova. Un exemplar cunoscut drept Perrier-Jouet poate fi cumpărat la prețul de 50.000 de dolari.

„Fiecare cumpărător va veni la Epernay (estul Franţei), pentru o întâlnire cu şeful cramelor, Herve Deschamps, pentru a alege el însuşi licorile (zahăr şi vinuri din diferiţi ani) care vor fi personalizate în sticle“, explica directorul de comunicare al Perrier-Jouet, Olivier Cavil pentru AFP.

„O șampanie se bea deobicei înainte de masă”

Istoria șampaniei datează din vremea lui Iulius Cezar. Chiar la finele secolului 19 multe localuri au început să servească numeroase tipuri de vin spumant.

„Dacă am vrea să respectăm să spunem o regulă cât de cât din perioadele anterioare civilizației un spumant, o șampanie se bea deobicei înainte de masă. Aici ar fi frumusețea de a servi paharul de șampanie la început înainte de masă și bineînțeles un spumant dulce la desert, la final de masă.

Vinurile spumante, șampania sunt băuturi cu un redus grad de alcool dar cu aciditate foarte bună.Ceea ce ajută organismul nostru la o digestie a viitoarelor alimente pe care le vom ingera în timpul unui festin”, a declarat Marian Timofti, somelier. (Sursa: alephnews.ro)

Parteneri
Ce a scris Florin Piersic junior în timp ce tatăl său este în spital. Mesajul său a stârnit un val de reacții
Redactia.ro
Regula care se va aplica în toate hotelurile. Schimbarea va afecta unitățile de cazare din România
Click.ro
VIDEO Ce se întâmplă când cazi într-o gaură neagră? Simulare realizată de un supercomputer NASA
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Laurette a ajuns de nerecunoscut! Cum arată la 40 de ani și ce s-a apucat să facă pentru bani
Unica.ro
Pașaportul va putea fi livrat va orice adresă. Legea a intrat în vigoare
EVZ.ro
Ce se întâmplă dacă un om cade într-o gaură neagră. Rezultatele NASA sunt uluitoare
Spynews
Anunț teribil despre Florin Piersic. De ce se tem medicii: Nu este...
Capital.ro
Tiramisu delicios cu felii de cozonac. Așa poți salva dulcele tradițional rămas de la masa de Paște
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
STAREA lui Florin PIERSIC, tot mai GRAVĂ! DECIZIA RADICALĂ a medicilor
Mediaflux
Trei zodii pentru care luna mai va fi decisivă. Apar schimbări radicale în viața lor, la care nu s-ar fi așteptat
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro