Cea mai rapidă rețetă de cozonac. E ideală dacă ești pe grabă. Iese foarte gustos și pufos

de: Andrei Simion
10 04. 2023

Ca și de Crăciun, gospodinele pregătesc, inclusiv de Paște, cozonaci, fie doar cu cacao și nucă, fie cu stafide. Dar, din lipsă de timp, inclusiv rețeta clasică de cozonac a evoluat, iar azi putem vorbi de cea mai rapidă rețetă de coznac. Cele care deja au testat rețeta, spun că este ideală dacă ești pe grabă, și că preparatul iese foarte gustos și pufos.

Un cozonac bun e binevenit oricând

De-a lungul anilor s-a împământenit tradiția de a avea preparate tradiționale pe masă. Printre aceste preparate delicioase, fără îndoială, este cozonacul. Fie că este cu cacao sau cu nucă, fie doar cu stafide, cozonacul este preparatul tradițional regăsit pe masa românilor, fie de Crăciun, fie chiar de Paște.

În timp, ca orice rețetă, și cea de cozonac a suferit îmbunătățiri, iar noile rețete testate de gospodine au ajuns să fie ceva mai simple. Printre aceste retețe se numără și o nouă rețetă rapidă de cozonac, ca urmare a lipsei de timp.

Așa că, hai să vedem care este cea mai rapidă rețetă de cozonac, iar gospodinele spun este una ideală, mai ales dacă ești pe grabă.

Vezi și: Trucul genial prin care să păstrezi cozonacul proaspăt mai mult timp. Te vei bucura și de Revelion de el

Care este cea mai rapidă rețetă de cozonac

Dacă la rețeta clasică unul din pașii importanți era frământarea, noua rețetă despre care vorbim azi, spun gospodinele care au testat-o, această etapă se pare că a fost eliminată. Dar, ca să poți avea această rețetă de cozonac, va trebui ca aluatul tău să fie bine crescut, asta înseamnă că va trebui să stea cel puțin 30 de minute la dospit.

Ulterior, recomandarea gospodinelor, este ca aluatul să fie tăiat în formă de dreptunghi și umplut cu nucă și cacaou. Dacă ai folosit toată cantitatea de nucă și cacaco, și ți-a mai rămas aluat, il poți unge cu ciocolată topită.

Ulterior va trebui să le bagi la cuptor la o temperatură minimă de 200 de grade pentru 15 minute, iar apoi scade temperatura până la 170 de grade, așa reușind cozonacul tău să se coacă bine.

Vezi și: Cozonacul Maicii Domnului, preparatul pe care este bine să îl ai în casă de Sfânta Maria Mică. Ce este bine să faci cu el

Dar, ca să poți face cea mai rapidă rețetă de cozonac, ai nevoie de și de ingrediente. Așa că iată care sunt acestea:

Ingrediente pentru aluat

Ca să ai un aluat bun și bine dospit vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg făină tip 000,
  • 50 g drojdie proaspătă sau 14 g uscată,
  • 260 g zahar,
  • 500 ml lapte,
  • 5 gălbenușuri,
  • 1 linguriță rasă de sare,
  • 100 g unt,
  • 100 ml ulei,
  • arome la alegere.

Ingrediente pentru umplutura

Ca să ai cea maioi bună și gustoasă umplutură, iată care sunt ingredientele necesare:

  • 100 g nucă măcinată,
  • 1 lingură cu vârf de cacao,
  • 1 lingură cu vârf de zahăr pudră,
  • 50 g rahat,
  • 150 g ciocolată,
  • 50 g picături de ciocolată.

Concluzie

Acum că ai toate ingredientele și toate datele, nu ai altceva de făcut decât să te apuci și tu să încerci cea mai rapidă rețetă de cozonac. Poftă bună!