Cea mai proastă veste pentru Digi RCS RDS. Cum a pierdut în fața Telekom

Cea mai proastă veste pentru Digi RCS RDS. Cum a pierdut în fața Telekom
Vestea momentului pentru Telekom. Toți clienții trebuie să afle asta

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a organizat o licitație de aproape 11,7 milioane euro, fără TVA, pentru achiziţia de servicii de telefonie publică. Licitația a fost câștigată de Telekom, în fața RCS&RDS.

Telekom câștigă în fața Digi RCS RDS

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a încheiat un acord-cadru pe o durată de 48 de luni. Acordul vizează achiziţia unor servicii de „telefonie publică (fixă), linii închiriate analogice/digitale, linii închiriate digitale şi fibră optică, pentru perioada 01.05.2020 – 30.04.2024, pentru toate unităţile M.A.I.“.

Finanţarea a fost obţinută din fonduri bugetare, iar tipul procedurii a fost licitaţie deschisă, câștigată, așa cum aminteam anterior, de Telekom.

Contractul a fost estimat la 11,7 milioane de euro, fără TVA.

Poziționarea Telekom pe piața din România

Telekom Romania este un brand de telecomunicații din țara noastră, lansat pe 13 septembrie 2014. Deși se prezintă și comunică sub același brand, serviciile fixe sunt oferite de Telekom Romania Communications SA (fost Romtelecom SA), iar serviciile mobile sunt oferite de Telekom Romania Mobile Communications SA (fost Cosmote Romanian Mobile Telecommunications SA); ambele societăți au sediul în București și reprezintă subsidiara Deutsche Telekom în România.

Telekom România Communications este deținut de grupul elen OTE – 54,01% (având ca principal acționar grupul Deutsche Telekom, cu o participație de 46%) și Ministerul Transporturilor – 45,99%.

În decembrie 2019, RCS&RDS și Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) au depus oferte la o licitație organizată de MAI pentru achiziționarea de servicii de telefonie fixă pentru perioada 01.05.2020 – 30.04.2024.

Pe piața din România, principalii concurenți ai Telekom sunt operatorii de telefonie mobilă Orange, Vodafone și RCS&RDS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI