Vestea momentului pentru clienții Telekom, Orange și Vodafone. Toți trebuie să afle asta

Vestea momentului pentru clienții Telekom, Orange și Vodafone. Toți trebuie să afle asta
Vestea momentului pentru clienții Telekom, Orange și Vodafone. Toți trebuie să afle asta

Bogdan Chirițoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, şi-a exprimat îngrijorarea privind ieşirea Telekom de pe piaţa din România. Acesta a spus că împreună cu Comisia Europeană se va efectua o analiză asupra unei eventuale operaţiuni de preluare a companiei.

Veste importantă pentru clienții Telekom, Orange și Vodafone. Toți trebuie să știe asta

Consiliul Concurenței, alături de Comisia Europeană, va face o analiză în vederea preluării companiei Telekom România de către statul român, care deține 46% din acțiunile companiei.

Ne îngrijorează ieşirea unuia dintre cei patru operatori din piaţă (Telekom, n.red.). Dacă se va ajunge acolo, e un subiect care va fi analizat şi de noi, şi de Comisia Europeană. În orice caz, indiferent dacă din raţiuni legale unele decizii vor fi naţionale, unele vor fi la nivel european, vom colabora. Am avut discuţii cu Comisia Europeană cum să ne coordonăm în cazul în care trebuie să analizăm o astfel de operaţiune. Şi noi, şi Comisia, vom fi reticenţi. E important să ne asigurăm că rămâne o concurenţă puternică în piaţă”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței
Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței

Statul român deține 46% din acțiunile Telekom România

La finele lunii octombrie 2019, Sorin Grindeanu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a precizat că este important ca pachetul de acţiuni de 46%, pe care statul român îl deține la Telekom România, să fie foarte bine evaluat.

După, Bogdan Chirițoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a subliniat că nu a primit nimic oficial în legătură cu posibila vânzare de acţiuni Telekom România către Orange, dar, dacă acest lucru este real, „vom ţine legătura foarte aproape de Comisia Europeană„, pentru că este o tranzacţie de interes pentru țara noastră, iar obiectivul autorităţii este să nu se micșoreze concurenţa pe piaţa românească.

Orange ar vrea să cumpere Telekom România

Potrivit informaţiilor publicate în mass-media, compania Orange ar dori să cumpere fostul Romtelecom, actualmente Telekom România, pentru a-şi completa oferta de servicii de telefonie mobilă cu servicii de comunicaţii fixe, internet fix şi cablu TV, pe modelul Vodafone și UPC.   Telekom România este prezentă în piaţa românească din 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom şi Cosmote România. Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider la nivel mondial de telecomunicaţii integrate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI