Se va închide Bucureștiul? Ce spune Marcel Vela, Ministrul de Interne

Se va închide Bucureștiul? Ce spune Marcel Vela, Ministrul de Interne
Se va închide Bucureștiul Ce spune Marcel Vela, Ministrul de Interne

Cu ultimele evenimente încă în desfășurare, mai ales în cazul Spitalului Județean Suceava, unde s-a demarat o anchetă judiciară, și, datorită situației se discută de posibila carantinare totală a orașului, se pune întrebarea dacă și Capitala va ajunge în situația de a fi izolată total.

Se va închide Bucureștiul

Cu medici infectați, ultimele cazuri, 24 de cadre medicale de la Spitalul Militar Central, și cu numărul mare de pacienți, în Capitală, întrebarea ”Se va închide Bucureștiul?” este una cât se poate de pertinentă, în acest moment. Autoritățile par, din ce în ce, mai depășite de situație iar numărul cazurilor pozitive cu COVID-19 au ajuns la peste 2000. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, încearcă să liniștească populația Capitalei afirmând că, deocamdată, nu este în plan un astfel de scenariu.

Ce spune Marcel Vela, Ministrul de Interne

Într-un nou interviu acordat postului Digi 24, Marcel Vela a declarat că decizia de a carantina Suceava s-a luat după o analiză amplă și după consultarea cu specialiștii, precizând că, în prezent, nu există niciun proiect în sensul de a se închide o altă localitate.

„Decizia de a carantina Suceava a fost luată după o analiză amplă. Decizia nu o iau eu pentru că aș putea fi subiectiv sau aș putea greși. Sunt proceduri clare științifice, luate împreună cu medici epidemiologi, infecționiști, cu ceilalți colegi care să facă analize de perspectivă cu Institutul de Sănătate și cu Ministerul Sănătății. Se fac proiecte, evaluări, estimări, pentru a analiza perspectiva extinderii infecțiilor.

Se va închide Bucureștiul? Ce spune Marcel Vela, Ministrul de Interne
Se va închide Bucureștiul? Ce spune Marcel Vela, Ministrul de Interne

Preventiv, pentru a nu se ajunge în situații gen Italia sau alte state care nu au oprit la timp această extindere, împreună luăm decizia și eu emit ordonanța militară, dar nu singur, ci cu specialiștii. În București, nu pot estima acum că se închide sau nu, sunt reguli foarte clare. Nu există azi vreun proiect, pot să vă garantez că nu vom închide mâine – poimâine o altă localitate. Aceste lucruri, dacă se vor face, doar în funcție de cazurile înregistrate”, a declarat Marcel Vela.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI