Cea mai periculoasă atracție turistică a lumii atrage turiștii ca un magnet. Oamenii sunt sfătuiți să evite zona, dar mulți se aventurează

Cea mai periculoasă atracție turistică a lumii atrage turiștii ca un magnet. Oamenii sunt sfătuiți să evite zona, dar mulți se aventurează
Care este cea mai puternică atracție turistică din lume?

O atracție turistică i-a convins pe mulți oameni să trăiască o experiență inedită. Din păcate, mulți dintre turiști nu iau în seamă avertizările primite. Aceasta se află în apropiere de capitala ţării, Reykjavik, şi de aeroportul Keflavik. Localnicii sunt foarte îngrijorați de ce se petrece, dar cei mai curajoși se deplasează până acolo pentru a vedea fenomenul cu ochii lor. Toată lumea este sfătuită să evite zona. De asemenea, companiile aeriene sunt îngrijorate.

Cea mai periculoasă atracție turistică din lume: avertizările nu îi opresc pe turiști

Un vulcan uriaș a devenit cea mai periculoasă atracție turistică din lume. Aceasta se numește Fagradalsfjall și este situat în apropiere de capitala ţării, Reykjavik, şi de aeroportul Keflavik. Localnicii sunt îngrijorați, dar oameni din toată lumea continuă să fie uimiți de vulcan și îl trec pe lista destinațiilor din vacanță.

Toată lumea este sfătuită să evite zona. Unora nu le pasă de sfaturile primite din partea autorităților și se apropie prea mult de locul în care a fost erupția pentru a imortaliza ,,spectacolul naturii”. Specialiștii susțin că poluarea există și dacă nu sunt prezenți nori de cenușă vulcanică. Acest lucru se petrece din cauza emanațiilor de gaze.

De asemenea, companiile aeriene sunt chiar mai îngrijorate pentru că erupțiile vulcanice pot avea un impact devastator asupra zborurilor. O erupție produsă în anul 2010 în Islanda a blocat toate zborurile din Regatul Unit preț de câteva zile, după ce coloana de cenușă vulcanică s-a ridicat până la 11 kilometri în atmosferă.

„Erupţia a început în apropiere de Fagradalsfjall”

O erupție vulcanică s-a produs într-o fisură apărută la nivelul scoarței terestre și a început să se manifeste în apropiere de Reykjavik, au anunțat autoritățile la începutul lunii august a.c. Fisura se află la aproximativ 40 de kilometri de Reykjavik, în apropiere de muntele Fagradalsfjall, un vulcan care a intrat în erupţie şi în 2021.

„Erupţia a început în apropiere de Fagradalsfjall. Localizarea sa exactă rămâne să fie confirmată”, a anunţat institutul islandez pe contul său de Twitter.

  • ,,Zborurile din și spre Islanda nu sunt afectate”

„În acest moment, zborurile din și spre Islanda nu au fost afectate, iar coridoarele de zbor internaționale rămân deschise”, a anunțat Ministerul de Externe al Islandei.

Oamenii continuă și acum să se apropie de zona în care a avut loc erupția pentru fotografii de neuitat. Islanda are 32 de sisteme vulcanice active, cel mai mare din Europa. Această țară se confruntă cu o erupție vulcanică la fiecare cinci ani.