Cea mai nouă stațiune balneară din România își așteaptă turiștii. A fost construită de la zero

Cea mai nouă stațiune balneară din România își așteaptă turiștii. A fost construită de la zero
Cea mai noua statiune balneara se construieste la Ocna Mures

Cea mai nouă stațiune balneară din România își așteaptă turiștii. Până acum nu s-a știut de această stațiune, pentru că a fost construită de la zero. Unde este situată locația și câți bani s-au investit aici, vedeți în articolul de mai jos.

O nouă stațiune balneară se construiește în România. Când își deschide ușile pentru turiști

Autorităţile din Alba au mai făcut un pas în vederea finalizării a unei investiţii în valoare de circa 35 de milioane de lei privind construcţia staţiunii de băi sărate situate în oraşul Ocna Mureş.

Joi, 30 iunie 2022, a luat ființă societatea care va administra noua staţiune balneară din România. Astfel, consilierii judeţeni şi cei locali din Ocna Mureş au adoptat hotărârile care vor sta la baza înfiinţării noii societăţi comerciale.

La cât se ridică investiția totală

Investiţia necesară, în valoare de aproximativ 6,7 milioane de euro pentru construcţie şi un milion de euro pentru dotările interioare, medicale de specialitate şi horeca, este făcută cu participare financiară egală între Consiliul Local Ocna Mureş şi Consiliul Judeţean Alba și va fi introdusă cât de curând în circuitul turistic şi balnear al țării noastre.

De asemenea, primarul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler, a informat că noua destinaţie turistică ar urma să fie gata la sfârşitul lunii august sau, cel mai târziu, la începutul lunii septembrie.

De ce a întârziat finalizarea stațiunii

Proiectul a fost întârziat din cauza unui transformator de curent electric, care a ajuns la Ocna Mureş vineri, 1 iulie.

„Un loc emblematic pentru oraşul Ocna Mureş şi pentru judeţul Alba îşi va recăpăta strălucirea sub semnul modernităţii şi se va aşeza ca un punct de reper în peisajul turistic şi balnear naţional. Baza de la Ocna Mureş va deservi cele două componente, de tratament şi de agrement, urmând ca Băile Sărate Ocnişoara, ce vor fi reamenajate de către Consiliul Judeţean Alba cu scopul de agrement, să completeze acest peisaj şi să dea noi valenţe turismului de profil din această zonă”, au transmis reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Ce dotări va avea stațiunea balneară de la Ocna Mureș

Stațiunea balneară de la Ocna Mureş va avea o suprafaţă totală de 6.400 de metri pătrați şi cuprinde bazine interioare şi exterioare cu apă sărată şi dulce, zonă de fitness, restaurant, sală de tratament cu nămol, spaţii pentru proceduri de fizioterapie, recuperare medicală cu un vârf de până la 700 de proceduri pe zi, în anotimpul cald.

De asemenea, complexul balnear va continua tradiţia balneo-climaterică a localității, tradiţie începută în 1897 prin ridicarea primelor băi sărate de către baronul Solvay, deţinătorul Uzinelor Solvay (Uzina de produse sodice).