Cea mai nouă fiță culinară: pizza cu topping de aur. Afacerea cu care un român a dat lovitura în Italia

Cea mai nouă fiță culinară: pizza cu topping de aur. Afacerea cu care un român a dat lovitura în Italia
Pizza cu topping de aur este acum comandată în mod special.

Pizza este extrem de iubită în întreaga lume. Oameni de peste tot adoră să consume acest preparat italienesc cel puțin o dată pe săptămână, mai cu seamă dacă este vorba despre o ieșire în oraș cu prietenii sau familia. Bucătarii au adus în atenția clienților din ce în ce mai multe combinații ingenioase pornite de la pizza simplă. Iată că acum avem în trend pizza cu topping de aur care a fost inventată chiar de un român. Cât costă să mănânci o pizza cu aur de 24 de karate? Un astfel de preparat nu este pentru buzunarele tuturor.

Pizza cu topping de aur: preparatul inventat de un român

Pizza este consumată în feluri diferite de toți oamenii din această lume. Bucătarii au pus la dispoziție iubitorilor de pizza rețete diverse cu pește, legume, fructe, ciocolată, iar acum și cu aur de 24 de karate. Ultima rețetă menționată este chiar ideea unui român.

Desigur că nu este pentru buzunarele tuturor, dar cei care adoră să încerce lucruri noi vor scoate din portofel suma necesară pentru o altă experiență culinară. Robert Nedea spune că e alegerea curioșilor dacă vor sau nu să guste pizza lui cu topping de aur. Bărbatul este din București, dar în urmă cu 30 de ani a decis să plece în Italia.

El deține acum un restaurant-pizzerie la Jesolo, în provincia Veneția. Cel din urmă a vrut să facă ceva special pentru oamenii care îi călcau pragul locației, așa că s-a gândit să le pună în meniu și o pizza clasică, dar cu aur comestibil. Majoritatea oamenilor care o comandă adaugă pachetului special și o sticlă de șampanie pentru invitații deosebiți pe care îi au la masă.

,,O dată în viață poți să faci o nebunie”

Preparatul se numește „Pizza Mimi Regina dOro 24 Kt” și costă nu mai puțin de 99 de euro, conform Corriere del Veneto. Patronul a susținut că merită ca oamenii să facă o astfel de nebunie în viață și să încerce ceva aparte.

„În restaurantele din Dubai se stropesc cu aur fripturile și se vând cu o mie de dolari. Ar trebui să facem și noi cu pizza același lucru. Ne-am gândit să le oferim clienților posibilitatea de a trăi aceleași emoții, dar mâncând o pizza.

Una este să plătești 1.500 de euro pentru o bucată de carne și alta e să plătești 99 de euro pentru o pizza, chiar dacă e și acesta un preț ridicat. O dată în viață poți să faci o nebunie. Noi nu băgăm mâinile în portofelul nimănui’, a spus Robert Nedea, patronul restaurantului.

Urmăriți Playtech.ro și pe