04 feb. 2024 | 21:58

Cea mai mare greşeală pe care o fac şoferii când conduc în coloană. Titi Aur avertizează: Îi poate costa viaţa

Auto-moto
Cea mai mare greşeală pe care o fac şoferii când conduc în coloană. Titi Aur avertizează: Îi poate costa viaţa
Expertul în conducere defensivă și fostul pilot de raliuri Titi Aur, despre deplasarea șoferilor în coloană.

Expertul în conducere defensivă și fostul pilot de raliuri Titi Aur a dezvăluit care este cea mai mare greșeală pe care o fac șoferii când conduc în coloană. Mulți nu conștientizează pericolul, însă gestul ar putea să îi coste chiar viața. „E un fel de efect de turmă”.

Ce presupune deplasarea șoferilor în coloană

Dacă șofezi de multă vreme, mai mult ca sigur ți s-a întâmplat să te deplasezi cu mașina și, la un moment dat, să intri într-o coloană și să continui drumul astfel. Deplasarea în coloană se referă la circulația mai multor mașini una după alta. Poți vedea astfel de trasee în drumul spre munte sau spre mare.

Ce mulți români nu știu este că, dacă te deplasezi în coloană, riști să faci o greșeală majoră, care te poate costa viața. Expertul în conducere defensivă și fostul pilot de raliuri Titi Aur a comentat ce atitudine a șoferilor este greșită în astfel de circumstanțe. La ce trebuie să fii atent, de fapt?

Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci ca şofer din 6 în 6 secunde. Detaliul care îţi poate salva viaţa, spune Titi Aur

Greșeala pe care o fac șoferii când conduc în coloană

Când se circulă în coloană, șoferii au tendința de a merge unul după altul. Astfel, se conturează iluzia că ce face primul șofer, trebuie să facă toți, până la ultimul. E ca și cum un participant la trafic intră în depășire și toată lumea depășește ulterior.

Expertul în conducere defensivă și fostul pilot de raliuri Titi Aur a explicat că această atitudine este total greșită și că fiecare șofer în parte ar trebui să circule respectând regulile de circulație impuse prin Codul Rutier 2024. Dincolo de acest aspect, comportamentul în cauză este periculos.

„E un fel de efect de turmă”

„E tot un fel de efect de turmă. Dacă trec ăia, trecem toţi. Asta e doar în mintea ta. Altul poate are prioritate, poate are semaforul pe verde. Nu treci pentru că eşti în coloană. Ca să conştientizăm însă, trebuie să ne tragă cineva de mânecă. (Un astfel de gest – n.r.) îi poate costa viața pe șoferi”, a declarat Titi Aur la DC Conducem.

Te-ar putea interesa și: Titi Aur, avertisment pentru șoferi. E grav dacă ți se întâmplă asta la volan când plouă

Ce spune Titi Aur despre această greșeală a șoferilor

O altă greșeală pe care o fac mulți șoferi când se pregătesc pentru a conduce este că încălzească motorul mașinii, înainte de a începe să șofeze. Mecanicii recomandă încălzirea motorului câteva minute sau zeci de minute în sezonul rece, înainte de a conduce. Nu de aceeași părere este Titi Aur.

„Ideal este ca atunci când pleci iarna, sau chiar și în perioade mai puțin reci, pornești motorul și după câteva secunde, câteva zeci de secunde, poți să pleci de pe loc. Dar, atenție! Nu îl accelerezi, nu mergi la maximum, nu îl turezi”, a recomandat Titi Aur.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Un aeroport care a reușit o performanță unică. Nicăieri nu s-a mai întâmplat asta
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia luată chiar azi, 11 mai. O nouă eră
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro