Cea mai mare factură la electricitate din România. Suma uriașă la un apartament unde nu mai locuiește nimeni de 20 de ani

Cea mai mare factură la electricitate din România. Suma uriașă la un apartament unde nu mai locuiește nimeni de 20 de ani
Cea mai mare factura la electricitate din Romania. Suma uriasa la un apartament unde nu mai locuieste nimeni de 20 de ani

Un apartament unde nu mai locuiește nimeni de 20 de ani a primit în cutia poștală o factură uriașă la curent. Proprietarii acestei locuințe au crezut că nu văd bine în momentul în care au citit suma scrisă pe factura la electricitate. Este, de departe, cea mai mare factură la curent din România!

Cât are de plătit un român la factura de curent

Un român din orașul Cugir, județul Alba, care deține un apartament în care nu mai stă nimeni de două decenii, a primit, în luna iunie, o factură-record la electricitate. Suma are multe zerouri. Scandalos este faptul că respectiva proprietate este goală, fără ca cineva să locuiască acolo. Consumul estimat pentru perioada 28 mai – 27 iunie 2021 a fost unul de-a dreptul uriaș!

Așa se face că respectivul proprietar al apartamentului a fost anunțat că are de plătit nu mai puțin de 739.000 de lei, deși nu mai locuia acolo de 20 de ani. Consumul calculat pentru perioada 28 mai – 27 iunie 2021 a fost unul de-a dreptul șocant, de 999.995 kWh. În momentul în care a văzut factura la curent, bărbatul era cât pe ce să facă infarct. Conștient că i se face o nedreptate, proprietarul apartamentului din Cugir a făcut reclamație la furnizor, iar factura a fost rectificată prin stornare.

Nereguli pe bandă rulantă

Mai multe nereguli au fost sesizate în județul Alba, în ultima perioadă. Cel puțin cinci reclamații au fost făcute, în ultima săptămână, privind facturile la energie elctrică cu sume care depășesc cu mult limitele normale. Spre exemplu, o factură de 39.500 de lei a fost primită de o familie din Alba Iulia, pe motiv că furnizorul nu ar fi citit corect contorul timp de cinci ani. Alte două cazuri au scandalizat comunitatea din Alba Iulia. Pe adresa unor proprietari au ajuns două facturi la curent, în valoare de 27.500 de lei și 6.600 de lei. Sumele sunt de-a dreptul halucinante, așa că oamenii au făcut reclamații la furnizori, care deocamdată nu au dat un răspuns, în afara unor asigurări neoficiale că facturile vor fi stornate.

Ce spune ministrul Energiei, Virgil Popescu, despre cea mai mare factură la electricitate din România

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a dat de înțeles că problema pleacă de la faptul că tot mai mulți români se mută la alt furnizor, de aici și facturile enorme pe care au început să le primească oamenii, după liberalizarea pieței interne.

„Acea factură de 27.000 a unui client din Alba este mai mult decât o greșeală. Este ceva ce este în investigare în momentul de față. A fost o regularizare pe un an de zile, dar chiar și așa suma este foarte mare. Acolo sunt și eu foarte curios să văd rezultatul investigației interne a companiei, pentru că 27.000 de lei este o sumă foarte mare”, a precizat Virgil Popescu.

„Aș sfătui furnizorii să nu mai facă asemenea greșeli, aș mai sfătui distribuitorii care citesc contoarele, care sunt diferiți de furnizori, să nu încerce să facă citiri eronate sau să facă șicane de-astea în momentul în care un client încearcă să plece de la furnizorul care întâmplător deține și distribuția, către un alt furnizor, care nu are acea distribuție în acea zonă sau nu are distribuție deloc”, a mai spus ministrul Energiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI