02 sept. 2021 | 13:57

Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească o familie din Alba la curent după ce furnizorul nu a mai citit corect contorul de 5 ani

Social
Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească o familie din Alba la curent după ce furnizorul nu a mai citit corect contorul de 5 ani
Din ce înce mai mulți români primesc facturi greșite

Aseară Președintele Klaus Iohannis ne anunța că într-adevăr prețurile au crescut și că economia românească este în creștere. Cu toate astea românii sunt nemulțumiți de explozia prețurilor. În același timp s-au săturat să plătească mult mai mult pentru anumite servicii. În același context, populația a ajuns la disperare cu plata unor facturi umflate sau greșite, unde sumele sunt de câteva zeci de mii de lei.

Din ce înce mai mulți români primesc facturi greșite

Zilele trecute relatam într-un alt articol despre facturi umflate artificial la consumul de gaze sau electricitate. Românii, conform ANRE, au trimis zeci, sute de reclamații având ca subiect genul acesta de situații, cu facturi mari sau calculate greșit. În anumite cazuri aceste facturi au ajuns la sume colosale, de aproape 200.000 de lei, în condițiile în care clientul era rezidențial, iar consumul nu avea cum să ajungă la acele cote.

Oficialii ANRE spun că nu mai fac față numărului mare de reclamații primite de la clienți. În același timp ANRE spune că au dat deja amenzi furnizorilor implicați în aceste situații nedorite, iar sumele se ridică la câteva mii de lei.

O nouă familie olbigată să plătească 40.000 de lei

Un nou caz de facturi umflate arbitrar a fost descoperit în județul Alba. O familie din județ ar fi primit facturi, ca urmare a unei regularizări la consumul de energie electrică. Numai că suma regăsită pe facturi era cu mult peste ceea ce se aștepta familia în cauză. De atfel au postat factura pe rețelele de socializare, iar reacțiile au fost dure la adresa furnizorului implicat. Contactată de reporterii Antena 3, femeia a declarat:

”Am simțit că îmi curge pământul de sub picioare, am zis: ”ce e aici, ce-i cu suma asta așa?”. Cei de le Electrica spun că nu s-a citit contorul timp de 5 ani corect. Este un contor care are o rotiță cu ultima cifră care se tot învârte și la contorul pe care îl avem spun că și aia se citește, dar timp de 5 ani nu au citit-o.

De ce pun mai multe tipuri dacă nu știu să le citesca și nu au oameni care să citească? Noi niciodată nu am dat autocitirea, să fie vina noastră… din punctul nostru de vedere e enormă suma pe care ne-au pus-o în cârcă. Când au venit la citire au venit 2 persoane și au zis aici e ceva în neregulă cu citirea, dar nu e nicio problema pentru că e vina lor. Nu o să plătesc factura, pentru că e o factură enormă pe care noi nu am consumat-o. E o problemă pentru că nu avem cum să consumăm asemenea sumă” a spus Simona Bartha în direct ls Antena 3.

Pentru a evita astfel de situații urmăriți acest ghid și veți scăpa de astfel de probleme.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Schimbare importantă pe piaţa muncii: Categoriile de activităţi care nu necesită contract | Anunţul Ministerului Muncii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro