Cea mai macabră meserie din lume are legătură cu tatuajele, dar nu e cea care crezi

Autor: Puiu Alexandru - 06:36, 12 sept. 2019

În cazul în care ai crezut că știi deja o mare parte dintre meseriile ciudate ale lumii, vei fi uimit să afli că există una legată de interacțiunea cu tatuajele pe care nu ai știut-o niciodată.

Există multe meserii neobișnuite în lumea aceasta. Unele dintre ele există doar în anumite colțuri ale mapamondului, iar altele s-ar putea să nu fie legale peste tot. Un tată și un fiu au inventat însă meserie a cărui cadru legislativ nu cred că există în prea multe colțuri ale lumii.

În cazul în care cineva drag care a decedat a avut un tatuaj, poți transforma suprafața de piele care găzduiește acel tatuaj într-un tablou. Acest serviciu poate fi cumpărat și, deși s-ar putea să ți se pară incredibil de macabru, se pare că numărul clienților este surprinzător de mare.

tatuaj colectat 2

Specializarea lui Michael și Kyle Sherwood din Cleveland, Statele Unite ale Americii este de a lucra la morgă. Asta au făcut toată viața, înainte să-și lanseze business-ul Save My Ink Forever. 

După cum se poate vedea în tablourile alăturate, conceptul este surprinzător de simplu, deși pare foarte macabru și la limita legalității. Ideea le-a venit în momentul în care un prieten de-al tatălui a spus că și-ar dori ca tatuajul său să fie păstrat după ce moare. ”Fiind oamenii la care prietenii noștri vin cu întrebări legate de deces, am răs la început, când am auzit propunerea.”, a explicat Kyle. În orice caz, ideea a fost plantată.

De ce să nu păstrăm tatuajele ”în memoriam”, s-au gândit ei. Din acel moment, nu a mai durat mult până când au început să accepte clienți din SUA. Ca totul să funcționeze cum trebuie, tatuajul trebuie colectat în maxim 72 de ore de la deces, dar realizarea efectivă a tabloului durează 3-4 luni. Aparent, pielea trebuie să treacă printr-o serie de procese pentru a se stabiliza și nu-și mai schimba aspectul niciodată.

Ei văd ceea ce crează ca fiind opere de artă și, deși au primit au cereri foarte ciudate care implică transformarea unor bucăți de piele umană în înveliș de lampă sau copertă de carte, le-au refuzat pe toate. Nu fac decât tablouri.

tatuaj colectat

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI