Îți rupi gâtul să-i vezi vârful: țara care minunează lumea cu o clădire ca pentru zei

Îți rupi gâtul să-i vezi vârful: țara care minunează lumea cu o clădire ca pentru zei

Emiratul Dubai tocmai doborât un nou record cu o clădire zgârie-nori. Acum, Dubai este țara care se mândrește cu cel mai înalt hotel din lume. Ce înălțime are.

Hotelul Gerova, care va fi inaugurat în curând are o înălțime de 356 de metri. Acesta este situat pe bulevardul Sheikh Zayed și a întrecut cu un metru precedentul record în domeniu, care aparţinea unui hotel învecinat, a cărui înălţime este de 355 de metri.

Gevora Hotel are 75 de etaje, ce par poleite cu aur, datorită vopselei de culoare aurie. De asemnea, hotelul de lux, dispune de patru restaurante, o piscină, un spa de lux şi o sală de sport.  Primii clienţi sunt aşteptaţi să sosească pe data de 17 decembrie.

Dubai se întrece în clădiri care mai de care mai înalte și mai impunătoare. Astfel, după hotelul Gerova, se situează, Marriott, cu 355 de metri înălțime, care la rândul său a doborât recordul obținut de hotelul, Rose Rayhaan, care măsoară 333 de metri în înălțime și face parte din lanţul Rotana.

Dubai nu vrea să predea ștacheta altei țări, la capitolul clădiri zgârie-nori, bătălia se dă tot pe teritoriul Emiratelor Arabe. Practic, hotelul Gerova a întrecut în înălțime, hotelul Marriotte, dar nu a reușit să depășească recordul stabilit de clădirea-turn, Burj Khalifa, care are o înălţime de 828 de metri și care se află tot în Dubai. Acelaşi emirat a demarat lucrările de construcţie pentru o structură care va fi şi mai înaltă, dar ale cărei dimensiuni sunt însă păstrate în mare secret.

Se pare că mulți turiști, aleg ca destinație de vacanță, Dubai. Astfel, în anul 2017 au primit un număr record de turiști, mai exact 15,8 milioane, adică cu 6,2% mai mult faţă de anul 2016.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI