Dacă ai la îndemână câteva vișine și puțini biscuiți, iar musafirii ți-au făcut o vizită pe nepusă masă, poți face, în doi timpi și trei mișcări, prăjitura cu vișine din vișinată. Gustoasă, aromată, este un desert rapid de casă, care este gata în maximum o oră.
Ingrediente
Mod de preparare
Scoate vișinele din vișinată și lasă-le la scurs, după ce le scoți sâmburii. Macină biscuiții și alunele la un robor ori pune totul într-o pungă și trece făcălețul peste ele. Toarnă totul într-un bol, apoi înglobează cu zahar și cacao. Topește margarina, apoi adaugă peste celelalte ingrediente. Pune esența de rom și amestecă bine pentru a obține o pastă omogenă, nu foarte moale. Ia puțin câte puțin din compoziție în palmă, pune o vișină în mijloc și formează o bilă.
Compoziția poate fi puțin sfărâmicioasă, dat fiind că margarina se întărește repede, dar nu te speria, căci se va modela ușor datorită căldurii mâinilor. La final, trece biluța prin cacao sau fulgi de nucă de cocos și lasă la frigider preț de 30 de minute înainte de a le consuma. Dacă vrei să faci și pentru copii, ar fi de preferat să încerci cu vișine din compoturi sau chiar vișine proaspete.
Beneficii ale consumului de vișine
Bogate în fibre și vitamine, dar conținând mai puțin zahăr decât cireșele, vișinele sunt excelente pentru organism. Potasiul pe care îl au este energizant și contribuie la arderea grăsimii.