Ceaiul Matcha, ”aur” pentru organism. Ce beneficii aduce?

Ceaiul Matcha, ”aur” pentru organism. Ce beneficii aduce?
Ceaiul Matcha, ”aur” pentru organism. Ce beneficii aduce?

Nu mai avem timp, suntem din ce în ce mai stresați și anxioși, uităm să ne bucurăm, uităm de noi, dar încercăm să mergem la meditații pentru a ne goli mintea. Poate pentru că e la modă ori ba, cert e că organismul nostru trebuie să evolueze odată cu mintea, iarmeditațiile nu ajută întru totul.

Ceaiul Matcha, beneficii pentru organism

Cu ritmul rapid al vieții moderne, aproape jumătate din populație suferă de stres și de anxietate. Exercițiile fizice și de respirație, meditația și câteva pastile de la medic, toate au fost recomandate de experții în domeniul sănătății ca modalități de combatere a atacurilor de panică ori a altor afecțiuni nervoase. Cu toate acestea, chiar dacă problema pare soluționată, cercetătorii de la Universitatea Kumamoto din Japonia au mai adăugat pe listă o rezolvare.

Este vorba despre un ceai verde cu ceapă verde, care este fabricat dintr-o anumită parte a frunzei de Camelia sinensis. Deși cercetările epidermologice suplimentare sunt necesare, rezultatele studiului arată că matcha, folosit ca agent medical de multă vreme, poate fi benefic organismului. De menționat este că matcha și obișnuitul ceai verde provin ambele din planta Camelia sinensis. De altfel liderul studiului, dr. Yuki Kurauchi, precizează, într-un interviu, că organismul uman ”se împacă” foarte bine cu planta menționată.

Ceaiul Matcha, ”aur” pentru organism. Ce beneficii aduce?
”Aurul verde” luptă împotriva anxietății

Folosind testul cu șoareci, cercetătorii au descoperit că efectele anxiolitice ale ”aurului verde”, după cum mai este numită și matcha, sau agenții anti-panică ori anti-anxietate se datorează activării receptorilor dopaminergici D1 și a anumitor receptori ai serotoninei. Specialiștii au raportat, totodată, că anxietatea șoarecilor a fost redusă după consumarea pulberii matcha sau a extractului matcha, în timp ce atunci când a fost evaluată activitatea anxiolitică a diferitelor extracte matcha, s-a constatat un efect mai puternic cu extractul derivat folosind etanol 80%.

Beneficii:

  • luptă împotriva cancerului având un puternic efectantioxidant
  • ajută la protejarea ficatului
  • ajută la arderea grăsimilor
  • luptă cuvirozele și bacteriile
  • întărește sistemul imunitar
  • scadenivelul colesterolului său
  • te ajută să fii plin de energie
  • detoxifiază organismul în mod natural și eficient