Cea mai bună prăjitură cu brânză dulce și stafide. Rețeta modernă și simplu de făcut

Cea mai bună prăjitură cu brânză dulce și stafide. Rețeta modernă și simplu de făcut
Rețetă pentru prăjitură cu brânză dulce și stafide

Iată o rețetă care nu necesită costuri mari și care este și delicioasă după care invitații tăi vor suspina lung! Această prăjitură cu cremă de brânză dulce și stafide este o rețetă foarte veche și foarte delicioasă. În unele zone ale țării aceasta se prepară înainte de începerea postului. Este un fel de cheesecake în stil românesc, cu stafide și aromă de lămâie, dar asamblat altfel decât un cheesecake obișnuit. Cea mai bună prăjitură cu brânză dulce și stafide se face foarte simplu. Modul de preparare nu necesită să fii un bucătar iscusit, ci doar să o faci cu drag.

Rețetă pentru prăjitură cu brânză dulce și stafide

Ce poate fi mai bun decât o prăjitură reconfortantă mâncată alături de cei dragi? Iată rețeta unui desert minunat, ușor de gătit și delicios de mâncat.

Pot fi răsfățați și oaspeții cu această uimitoare prăjitură cu brânză dulce cu stafide, fiecare îmbucătură din desert topindu-se în gură. Aceasta este o prăjitură care primește întotdeauna multe complimente grozave.

Prăjitură cu brânză dulce și stafide – rețetă modernă

Prăjitura cu brânză dulce și stafide amintește tuturor de copilărie, când și rețetele erau mai limitate, dar și timpul pentru realizarea unui desert era mai scurt și nu erau atâtea opțiuni în magazine. Cu toate astea, erau perfecte! Cea cu brânză a rămas în mintea tuturor – aromată și pufoasă.

Cei care aleg să o prepare o pot face cu compoziția de brânză dulce și stafide. Alegerea pentru ingredientele în plus este a bucătarului. Acest desert are un echilibru perfect al ingredientelor, ceea ce duce la o prăjitură foarte umedă și delicioasă. Cuvintele lipsesc pentru a descrie cât de delicioasă este această prăjitură. Moale și dulce și cremoasă , toate în același timp.

Ingrediente

Iată care sunt ingredientele necesare pentru a prepara cea mai bună prăjitură cu brânză dulce și stafide:

  •  o jumătate de kilogram de făină
  • o jumătate de kilogram de brânză de vaci
  • o cană de lapte
  • două-trei linguri de smântână sau unt
  • zahăr pudră, eventual cu aromă de vanilie
  • aproximativ 100 de grame de stafide
  • esență de rom
  • puțin ulei
  • două gălbenușuri de ou
  • drojdie proaspătă.

Modul de preparare al prăjiturii cu brânză dulce și stafide

Pentru început se amestecă făina cu drojdia, două sau trei linguri de zahăr, două sau trei linguri de smântână sau câteva linguri de unt. Se amestecă bine aluatul, se taie în două și se întinde jumătățile în două foi. Se așază prima foaie în tava de cuptor în care veți coace prăjitura, ungând ușor tava cu unt.

Pentru a face umplutura, se amestecă bine brânza cu cele două gălbenușuri de ou, cu zahărul vanilat și cu stafidele. Această compoziție se întinde uniform pe foaia de aluat, apoi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se înțeapă foaia de deasupra cu o furculiță pentru a lăsa să iasă aburii. Durează aproximativ o jumătate de oră să se coacă. Se formează un blat auriu delicios deasupra și un amestec de aluat și brânză în interior. Este cu adevărat delicioasă și foarte ușor de preparat. Se presară cu zahăr pudră și se servește fierbinte. Familia și prietenii tăi vor adora cu siguranță această combinație. Rezultatul final este de-a dreptul delicios. După ce veți face această prăjitură vă veți îndrăgosti de la prima îmbucătură.