Cea mai bună prăjitură cu brânză dulce și stafide. Rețeta modernă și simplu de făcut

Rețetă pentru prăjitură cu brânză dulce și stafide

Iată o rețetă economă și delicioasă după care invitații tăi vor suspina lung! Cea mai bună prăjitură cu brânză dulce și stafide se face foarte simplu. Modul de preparare nu necesită să fii un bucătar iscusit, ci doar să o faci cu drag.

Rețetă pentru prăjtură cu brânză dulce și stafide

Păjitura cu brânză dulce și stafide amintește tuturor de copilărie, când și rețetele erau mai limitate, dar și timpul pentru realizarea unui desert era mai scur și nu erau atâtea opțiuni în magazine. Cu toate astea, erau perfecte! Cea cu brânză a rămas în mintea tuturor – aromată și pufoasă.

Cei care aleg să o prepare o pot face în două moduri: doar cu compoziția de brânză și stafide sau alături de budincă și bezea pe lângă cele precizate. Alegerea pentru ingredientele în plus este a bucătarului.

Ingrediente

350 de grame de faina
100 de grame de untura de porc (sau 150 de grame de unt)
250 de grame + 5 linguri de zahar
1 plic de zahar vanilat
1 lingurita de praf de copt
1 ou mare
5-6 linguri de apa rece
1 kilogram de branza de vaci bine stoarsa de zer
200 de grame de stafide
5 galbenusuri
35 de grame de amidon alimentar din porumb (eu folosesc Gustin) sau 50 de grame de faina alba
2 linguri de extract de vanilie
200 de ml. de lapte integral
5 albusuri
2 x cate 1 praf de sare
optional, se pot adauga si alte arome, ca de exemplu coaja rasa de lamaie sau de portocala

*Mod de preparare:

Amestecă untul, sarea, zahărul vanilat, praful de copt și 100 de grame de zahăr într-un bol și zdrobește ingredientul tare cu furculița până capătă un aspect de nisip. Adaugă în mijloc oul bătut și incorporează ingredientele uscate. Frământă în timp ce adaugi încet câte o lingură de apă. Grăsimea din compoziție nu trebuie să se topească. Bagă aluatul într-o folie și lasă-l la frigider preț de 30 de minute. Întinde aluatul cu sucitorul după ce-l scoți de la rece și transferă-l pe o foaie de copt.

Pentru crema de branza, se omogenizeaza 150 grame de zahar, branza de vaci, de preferinta trecuta prin sita in prealabil, amidonul din porumb sau cele 50 de grame de faina, galbenusurile, stafidele si esenta de vanilie. Se adauga apoi laptele si se omogenizeaza bine. Atentie la calitatea branzei de vaci pe care o folositi, daca va fi prea umeda, plina de zer, asta va influenta reusita prajiturii. De asemenea, daca va fi acra si cu gust fermentat, nu este potrivita pentru prajituri. Alegeti o branza proaspata si bine stoarsa iar pentru o textura mai fina a cremei, treceti branza de vaci prin sita”, arată lauralaurențiu.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI