Cea mai bună plantă pe care trebuie s-o ai în casă. Este perfectă pentru respirație

Cea mai bună plantă pe care trebuie s-o ai în casă. Este perfectă pentru respirație
Cea mai bună plantă pe care trebuie s-o ai în casă. Este perfectă pentru respirație

Este frumoasă, ușor de îngrijit și „o gură de aer curat” pentru sănătate. Aceasta este planta pe care toată lumea ar trebui să o aibă în casă.

Planta ce nu ar trebui să-ți lipsească din casă. Este recunoscută pentru capacitatea de a curăța aerul din încăpere

Cunoscută sub denumirile de „voalul miresei”, „planta păianjen”, „crinul verde” sau, oficial, „Clorophytum comosum”, această plantă de apartament este una dintre cele mai ușor de îngrijit și aduce beneficii importante sănătății celor din jur.  Este recunoscuă de specialiști pentru capacitatea de a purifica aerul din încăperile în care este ținută.

Planta ia forma unei tufe, cu frunze subțiri, lungi, brăzdate de dungi albe. De aceea, se recomandă să fie pusă în ghivece suspendate astfel încât, pe măsură ce crește, frunzele ei să îmbrace vasul, precum un voal, așa cum îi spune și numele. Ea face flori mici, delicate, de formă stelată, albe. Sunt parfumate și se dezvoltă separat, la capătul unor tije lungi.

Cum se îngrijește voalul miresei

Fiind originară din Africa de Sud, planta voalul miresei nu este deloc pretențioasă și este foarte ușor de îngrijit. Mai mult, se dezvoltă într-un ritm alert și este rezistentă la variațiile de temperatură și lumină. Evitați, totuși, expunerea la lumină directă, pentru a preveni uscarea frunzelor la vârfuri. În anotimpul rece, este recomandat ca planta să nu fie expusă la temperaturi mai joase de 5-10 grade Celsius.

Cum se îngrijește voalul miresei
Cum se îngrijește voalul miresei

Rădăcinile ei sunt groase, fixate bine în pământ, ceea ce îi oferă plantei rezistență în condiții de umiditate scăzută. Între udări, pământul trebuie lăsat să se usuce. Nu suportă apa lăsată în vasul de sub ghiveci, rădăcinile putrezindu-i destul de ușor. Iarna, la temperaturi scăzute, trebuie udata foarte rar.

Nu este deloc pretențioasă când vine vorba de solul în care este plantată. Preferă îngrășământul lichid, diluat în apă și administrat o dată pe lună, în timpul lunilor calde din an.

În ce condiții este periculoasă 

Frunzele plantei voalul miresei sunt toxice pentru pisici, acestea fiind tentate să le mănânce. Cu toate că planta nu este otrăvitoare, nu este recomandată, totuși, celor cu animale de casă, dacă nu poate fi ținută departe de ele.

Cea mai bună perioadă pentru propagarea voalului miresei este primăvara. Planta se poate îmnulți și prin semințe. În cazul exemplarelor mature, pentru ca dezvoltarea să fie armonioasă, vasul în care sunt puse ar trebui rotit măcar o dată pe săptămână, pentru ca toate părțile plantei să fie expuse la lumina, evitându-se creșterea asimetrică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI