Odată cu venirea toamnei tarabele din piață se umplu cu legume și fructe care mai de care mai bune pentru sănătatea omului. Așadar, care este cea mai bună legumă pe care să o mănânci toamna. Mihaela Bilic: „E demonstrat științific”.
Toamna aduce cu ea o multitudine de fructe și legume, iar nutriționiștii au spus ce este cel mai indicat să mâncăm în această perioadă.
Mihaela Bilic a spus care este leguma vedetă a sezonului actual și ce avantaje are aceasta în corpul uman. Medicul nutiționist consideră că este vorba de un produs care nu trebuie consumat numai în anumite perioade din an.
Astfel, celebrul nutriționist este de părere că una dintre cele mai sănătoase ronțăieli constă în semințele de dovleac. Aceste semințe sunt considerate un rău necesar, mai ales pentru bărbați. Medicul nutriționsit cunoaște faptul că obiceiul de a mânca astfel de semințe nu este văzut cu ochi buni de oamenii din jur, doar că la interior face numai bine, în special la prostată.
Citește și: Mihaela Bilic a spus de ce nu mănâncă românii sănătos
”Da, e demonstrat științific, semințele de bostan sunt un remediu pentru inflamațiile prostatei și o metodă de prevenție a adenomului de prostată. În plus, conțin vitamina E și fitosteroli, compuși vegetali care contribuie la scăderea colesterolului din sânge.
Fitosterolii din porumb, floarea-soarelui și dovleac blochează locurile de absorbție ale colesterolului din mâncare, cu rezultat pozitiv pe profilul lipidic sangvin. Ce avantaje mai au semințele de dovleac?
Ca orice oleaginoase, sunt un concentrat de nutrienți cu 40% grăsime, 30% proteine, 20% glucide, sub 10% apă. Au calorii aproape cât ciocolata, deci se mănâncă cu măsură, nu mai mult de un pumn/zi.
Ideal ar fi să fie de bostan românesc, sunt gustoase și au coaja subțire. Dacă tot vorbim de coajă, efortul de a scoate mica sămânță din învelișul ei ne ia timp și ni se pare că mâncăm mult”, este mesajul transmis de Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.
Mihaela Bilic a mai precizat că ronțăiala în sine este una foarte benefică pentru organismul uman având rolul de a calma nervii. Astfel, semințele coapte în tavă cu un strop de sare sunt cele mai bune.
Citește și: Fructul toamnei, recomandat de Mihaela Bilic
”Conține 4000 micrograme provitamina A, adică dublu rației zilnice, 450 mg potasiu, 2 mg fier și 3 g fibre. Este o sursă importantă de betacaroten, zinc, potasiu și magneziu cu efect antioxidant, anticancerigen și de scădere a tensiunii arteriale.
Dovleacul ameliorează dispoziția prin conținutul de acid folic, vitamine din grupul B și glucide cu absorbție lentă”, a mai spus Mihaela Bilic.