Cea mai bună înghețată de ciocolată, făcută în casă. Rețeta este foarte simplă

Cea mai bună înghețată de ciocolată, făcută în casă. Rețeta este foarte simplă

Înghețata de ciocolată este unul dintre deserturile preferate ale verii, așadar este numai bună pentru o a o servi în perioada caldă a anului. Însă nu trebuie să o mai cumpărați de la magazin, deoarece o puteți face în casă, simplu și rapid. Iată, așadar, cum se prepară în casă înghețata de ciocolată și de ce ingrediente aveți nevoie.

Ingrediente înghețată de ciocolată

  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 300 ml lapte
  • 85 g zahăr
  • 80 g ciocolata amăruie
  • 30 g cacao
  • gălbenușuri

Înghețată de ciocolată, mod de preparare

Această rețetă se pregătește pe baie de abur, așa că trebuie să puneți în prealabil o cratiță cu apă pe foc, aducând-o la punctul de fierbere. Peste cratița cu apă se pune un bol, iar în bol se pune smântâna dulce, se pune și laptele și zahărul, după care se amestecă ușor până ce laptele și smântâna se încălzesc puțin. Când smântâna și laptele s-au încălzit, se adaugă gălbenușurile și se amestecă cu un tel foarte bine, cât să se încorporeze gălbenșurile în lapte și în smântână.

Se adaugă apoi și ciocolata și se amestecă ușor pentru a o ajuta să se topească. Când ciocolata s-a topit, se adaugă cacao, pe care o încorporăm ușor, amestecând foarte încet, la foc foarte mic. Când totul s-a omogenizat, se continuă fierberea cremei, amestecând continuu tot la foc foarte mic, pentru 10-15 minute sau până când crema se va îngroșa puțin. După aproximativ un sfert de oră, crema este gata. Pentru a fi siguri de asta, o vom testa: se ia o lingură, se pune în cremă, apoi pe spatele lingurii vom trasa o linie cu degetul, iar dacă această linie rămâne separată, crema este gata. Scoatem apoi bolul din cratiță, lăsăm crema să se răcească, cât să ajungă la temperatura camerei, iar apoi se va pune în frigider pentru 4-6 ore. După acest timp, scoatem înghețata din frigider, apoi fie o punem la congelator pentru 2-3 ore, fie folosim o mașină de înghețată, care va da o textură foarte fină și fără cristale de gheață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI