Cea mai delicioasă prăjitură cu ciocolată și nucă. Rețeta este foarte simplă

Cea mai delicioasă prăjitură cu ciocolată și nucă. Rețeta este foarte simplă

Pentru că mai sunt doar câteva zile până vine weekendul vă propunem o prăjitură apetisantă. Este o prăjitură cu ciocolată, blat ca de bezea și multă nucă. Mulți dintre cei care au încercat această rețetă simplă spun că este cea mai bună prăjitură pe care au mâncat-o vreodată.

Ingredinte prăjitură cu ciocolată și nucă

Pentru Foi:

  • 8 albușuri
  • 400 g nucă macinată
  • 300 g zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri faină
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru Cremă:

  • 100 g ciocolată cu lapte, de buna calitate
  • 8 gălbenușuri
  • 1 ou întreg
  • 250 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 250 g zahăr
  • 4 linguri cu lapte

 

Mod de preparare prăjitură cu ciocolată și nucă

Pentru foi: Albușurile se bat spumă tare cu zahărul. Se adaugă zahărul în ploaie, după ce albușurile s-au întărit puțin. Făina se amestecă cu nuca măcinată, cacaua și praful de copt. Când albușurile au devenit ca o bezea, se adaugă încet câte o lingură din amestecul de făină, nucă, praf de copt și cacao. Se amestecă cu paleta sau cu lingura, nu cu mixerul. Această compoziție pufoasă care rezultă, se împarte în trei părți egale și se coc, pe rând 3 foi în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă doar 15 minute la foc mediu. Pentru a economisi timp, se întinde compoziția de foi pe hârtoo de copt, de mărimea unei tăvi și, cum se scoate una, se bagă cealaltă în cuptor. Se lasă apoi să se răcească.

Pentru cremă: Se pun gălbenușurile, oul întreg, zahărul, cacaua și laptele într-o crăticioară, pe foc, pentru 10 minute sau la bain-marin pentru 20 de minute și amestecăm încontinuu. Se dă la o parte de pe foc și se lasă să se răcească, timp de 8 minute maximum. Apoi, se adaugă untul porționat. Se amestecă energic.

Atunci când crema este rece, se împarte în trei părți egale și se asamblează prăjitura: cremă, foaie, cremă, foaie, cremă. Se presară apoi nuci ușor coapte în cuptor, uscate sau caramelizate, iar apoi tăiate grosier. Este mult mai bună a doua zi, atunci când crema este intrată în foi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI