Ce vrea să facă Gigi Becali pentru a scăpa de o datorie de 330.000 de euro. Planul patronului de la FCSB

Ce vrea să facă Gigi Becali pentru a scăpa de o datorie de 330.000 de euro. Planul patronului de la FCSB
Cum vrea Gigi Becali sa scape de o datorie

S-a aflat ce vrea să facă Gigi Becali pentru a scăpa de o datorie în valoare de 330.000 de euro. Datoria pe care Gigi Becali o are este de pe urma unui transfer făcut în luna august 2021. Acum, Gigi Becali vrea să mai plătească doar o parte din banii datorați.

Gigi Becali nu vrea să plătească o datorie de peste 300 de mii de euro. Cine are de luat bani de la latifundiar

Gigi Becali are o datorie la FC Botoșani de circa 330.000 de euro în urma transferului lui Olimpiu Moruțan, în august 2021, la Galatasaray. Astfel, FC Botoșani trebuia să aibă un procent de 9% din revânzarea fotbalistului, însă nu a primit nici în ziua de azi acei bani. Acum, Gigi Becali le propune moldovenilor o sumă mult mai mică decât cea inițială.

FCSB, în august 2021, l-a dat pe Olimpiu Moruțan la Galatasaray în schimbul a 3.5 milioane de euro, bani la care s-au mai adăugat ulterior și alți bani proveniți din diverse bonusuri. În total, după cum dezvăluia patronul FCSB la momentul tranzacției, suma totală pe care ar putea să o primească FCSB pentru Moruțan ar ajunge la 5.7 milioane de euro.

Câți bani ar trebui să ajungă la Valeriu Iftime

Nu toți banii ar trebui să ajungă la FCSB. FC Botoșani mai avea și ea un procent de 9% din drepturile lui Ovidiu Moruțan, iar Valeriu Iftime ar fi trebuit să încaseze în jur de 330.000 de euro. Nu s-a întâmplat, iar în decembrie 2021 a început cearta pe bani între Gigi Becali și Valeriu Iftime.

Patronul FC Botoșani și-a cerut în mod public banii, iar Gigi Becali l-a luat la mișto și a lăsat de înțeles că va amâna pe cât posibil plata acelor bani. Într-un final, s-a ajuns la Comisii.

Valeriu Iftime a câștigat în primă instanță, Gigi Becali a făcut apel

Astfel, în luna februarie, FC Botoșani a avut câștig de cauză în prima instanță, însă Gigi Becali tot nu a vrut să plătească și a făcut apel. Patronul FCSB a spus că nu este de acord cu suma cerută de FC Botoșani și a anunțat că este de acord să facă plata, însă numai în condițiile impuse de el.

Potrivit ProSport, Gigi Becali i-a transmis lui Valeriu Iftime, prin apropiații săi, că este dispus să plătească clubului FC Botoșani suma de 200.000 de euro, în rate.

Astfel, FC Botoșani ar urma să primească o primă tranșă în valoare de 30.000 de euro, după care restul de bani vor fi virați în funcție de plata pe care o va face Galatasaray, clubul care l-a cumpărat pe Ovidiu Moruțan..