Mâncarea de sezon este ușoară primăvara și vara, dar se poate dovedi a fi o provocare atunci când se instalează vremea rece. Când de obicei nu cresc în zonele cu climă mai rece, găsirea legumelor și fructelor cultivate la nivel local care să vă hrănească pe timpul iernii poate fi de-a dreptul provocator. Iată ce verdețuri trebuie să ții neapărat în congelator pe timpul iernii.
Suntem aici cu câteva vești bune: nu fiecare masă până în aprilie trebuie să se învârtă în jurul cartofilor și cepei. Cu un pic de planificare și creativitate, este posibil să vă rezolvați fructele și legumele proaspete toată iarna.
Citiți în continuare pentru a afla despre alimentele neașteptate, bogate în vitamine și în vreme rece, pe care ar trebui să le aprovizionați chiar înainte de iarnă.
Printre verdețurile care trebuie ținute la congelator pe timpul iernii se numără: pătrunjelul, mărarul și leușteanul. Pătrunjelul, mărarul și leușteanul sunt nelipsite din orice grădină. Rezistă foarte bine la acest tip climatic, temperat continental. Acestea pot fi crescute și în ghivece.
Dacă nu folosiți zilnic foarte mult pătrunjel, mărar sau leuștean în fiecare rețetă, aveți nevoie de o modalitate de păstrare a acestora pentru o perioadă mai lungă de timp decât pur și simplu prin refrigerare.
Pentru a maximiza retenția de aromă, este important să pregătiți corect aceste plante proaspete pentru a fi congelate. Odată ce frunzele de verdețuri sunt cât se poate de maturate, le puteți congela întregi, sau le puteți tăia sau tăia la dimensiunea dorită.
Iată cum să congelați verdețurile, pentru a le folosi pe tot parcursul anului. Urmați pașii de mai jos pentru a vă îngheța în siguranță verdețurile cu frunze: