Care este glicemia normală în funcție de vârstă? Toți oamenii trebuie să știe aceste informații esențiale. Este foarte util să știi asta pentru că tocmai creșterea sau scăderea glicemiei ne poate influența starea. Ea măsoară nivelul de zahăr din sânge care determină concentrația de glucoză din organism. Glucoza din sânge o extragem din alimentație. Care este cantitatea potrivită pe care trebuie să o avem în funcție de ani?
Glicemia normală diferă în funcție de vârsta pe care o ai. Este foarte util ca toată lumea să știe aceste informații. Creșterea sau scăderea glicemiei poate să ne influențeze starea.
Mai exact, ea măsoară nivelul de zahăr din sânge care determină concentrația de glucoză din organism. Aceasta este necesară organismului nostru într-o cantitate potrivită pentru fiecare.
Glucoza din sânge poate fi extrasă din alimentație pentru a ne oferi energie pe tot parcursul zilei. Corpul are parte de câteva schimbări atunci când intervine un dezechilibru.
Nivelul glicemiei diferă în funcție de vârstă sau de momentul zilei ori de afecțiunile de care suferim. Un adult sănătos trebuie să aibă glicemia cuprinsă între 70-108 mg/dl, înainte de masă.
Trebuie să știi că la câteva ore glicemia are un nivel de 140 mg/dl. Valorile diferă la copii. Cei mici cu vârsta de până la 5 ani ar trebui să aibă valoarea de 100-200 mg/dl, în funcție de faptul dacă au mâncare sau nu.
Copiii de până la 11 ani trebuie să aibă o glicemie de 70 mg/dl pe nemâncate, iar după masă poate atinge și 150 mg/dl. Cei de peste 12 ani încep să aibă valori asemănătoare cu cele ale unui adult sănătos.
Valorile pot fluctua pe timpul zilei din diverse motive. Aici intervin mai mulți factori precum: stresul, menstruația, anumite boli care pot influența nivelul de hormoni care la rândul lor influențează valorile glicemiei, arată reginamaria.ro.
Hiperglicemia și hipoglicemia pot produce chiar complicații grave, astfel că trebuie rezolvate la timp. Este foarte important să știm care este glicemia normală și ce spun testele. Medicii recomandă controlul periodic.