19 apr. 2022 | 16:00

Ce valoare au tichetele de Paşte pentru pensionari. Toți se plâng de suma mică: „Ce putem cumpăra?”

Social
Ce valoare au tichetele de Paşte pentru pensionari. Toți se plâng de suma mică: „Ce putem cumpăra?”
Primaria Iasi ofera tichete sociale pensionarilor cu pensii mici de Paste

Pensionarii cu pensii mici vor beneficia cu ocazia Paștelui de tichete sociale. Pensionarii vizați de ajutorul de la stat pot ridica tichetele sociale în fiecare zi, în intervalul orar 08:30-15:00, până pe data de 5 iulie. Chiar dacă s-au format cozi mari încă de la primele ore ale dimineţii, beneficiarii sunt nemulţumiţi de suma pe care o primesc.

Se dau tichete sociale pentru pensionarii cu pensii mici. Cât de mică trebuie să fie pensia și ce valoare au bonurile

Pensionarii din Iași pot beneficia de tichete sociale oferite cu ocazia Sărbătorilor Pascale de Primărie. Aceștia primesc un carnet cu 10 tichete a câte 10 lei fiecare. Beneficiarii tichetelor sociale sunt pensionarii pe caz de drept sau de boală, dar care au venituri lunare sub 1200 lei.

Chiar și așa, pensionarii nu sunt mulţumiţi de contravaloarea acestora, însă recunosc că îi ajută la cumpărăturile de Paşte.

Pensionarii se vaită că ajutorul este mult prea mic

„Ce putem cumpăra cu 100 de lei? Ce să-mi cumpăr? Necesarul. Ulei, făină, orez. Acum, că vine Paştele, trebuia să primim măcar 250 lei”, spune o ieşeancă.

Astfel, la nivelul Iaşului, beneficiază de tichete sociale peste 10.000 de pensionari care se află în baza de date a Casei Judeţene de Pensii şi care au domiciliul în municipiul Iaşi.

Ce pot face beneficiarii cu tichetele sociale

„Cu carnetul respectiv, care conţine 10 tichete a 10 lei fiecare, beneficiarul îşi poate achiziţiona de la produs alimentare la încălţăminte şi îmbrăcăminte, de la 400 de magazine. Lista acestora se poate consulta pe site-ul Direcţiei de Asistenţă Socială”, a anunțat Luminiţa Munteanu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi.

Acţiunea de distribuire a tichetelor sociale se află la XVII-a ediţie şi este iniţiată de Primăria Municipiului Iaşi, alături de Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi. De asemenea, banii necesari pentru tichetele sociale pentru pensionarii cu venituri mici sunt alocaţi de la bugetul local.

Guvernul încearcă să mărească pensiile, nu se știe dacă va avea succes

Pe de altă parte, autoritățile din România spun că încearcă să mărească pensiile tuturor pensionarilor din România, însă recunosc că contextul nu este unul favorabil, astfel încât sunt șanse ca acestea să nu fie majorate.

„Este una din temele principale ale noastre, ale PSD, pe care le vom susține în Coaliție. Avem o criza de securitate globală, suprapusă peste criza economică, criza sanitară, criza prețurilor din energie și peste o inflație mare. Practic este o necesitate, ce și cum va fi o să comunicăm public”, spunea zilele trecute ministrul Muncii, Marius Budăi.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro