Se dau 250 de lei acestor români din mai 2022. Ce categorie primește ajutor de la stat

Se dau 250 de lei acestor români din mai 2022. Ce categorie primește ajutor de la stat
Se dau 250 de lei acestor români din mai 2022

Se dau 250 de lei pentru acești români, din luna mai a acestui an. Ce categorie primește ajutor de la stat. Sub formă de vouchere sau de tichete de masă, guvernanții au decis ca până la finalul anului să acorde acest ajutor. Măsura a fost propusă de PSD și a fost acceptată de premierul Nicolae Ciucă, aceasta putând intra în vigoare din luna mai.

Se dau 250 de lei acestor români din mai 2022

Guvernanții au decis ca până la finalul anului, oamenii cu venituri mai mici să beneficieze suma de 250 de lei de la stat, la două luni, sub formă de vouchere sau de tichete de masă. Măsura propusă de PSD ar putea intra în vigoare din luna mai 2022, iar de acești bani vor beneficia familiile cu venituri reduse sau pensionarii care câștigă sub 1500 de lei. Măsurike acestea vor costa statul, adică pe ceilalți contribuabili, suma de 700 de milioane de euro.

Până luni, când este programată întâlnirea cu conducerea PNL, Marcel Ciolacu a discutat cu Nicolae Ciucă. După întâlnire, liderul PSD a dat asigurări că voucherele pentru persoanele din categorii defavorizate sau cele pentru elevii proveniți din familii cu venituri mici se vor acorda cu certitudine.

Marcel Ciolacu, președinte PSD, a spus:

„Ne-am încadra, cu aceste vouchere de 50 de euro, la două luni, pentru persoane cu pensii sub 1.500 de lei şi voucherele pentru copii, pentru îmbrăcăminte şi rechizite, în funcţie de veniturile părinţilor, sau dacă sunt familii monoparentale.”

Ce alte măsuri s-ar mai putea aplica până la finalul anului

Măsura aceasta s-ar putea aplica până la finalul anului. Și aceasta nu este unica propunere. Social-democrații au cerut si dublarea normei de hrană în spitale, si își propun ca transportatorii să fie ajutați și să primească înapoi 50 de bani la fiecare litru de combustibil, iar angajații cu salariul minim să primească în fiecare lună încă două sute de lei de la stat. Aceste măsuri ar ajunge la 700 de milioane de euro, iar PSD susține că acestea pot fi plătite din bani europeni. Liberalii mai fac încă calcule.

Dan Vîlceanu, secretar general PNL:

„Va trebui să știm foarte exact în momentul în care finalizăm această analiză care sunt acele măsuri pt a vedea câte sunt eligibile în momentul în care vom avea sumele stabilite clar, vom putea spune și câți bani.”

Miniștrii cabinetului Ciucă ar trebui să prezinte până vineri și alte posibile măsuri de contracarare a scumpirilor. De asemenea, premierul le-ar fi cerut să lămurească și ce șantiere mai pot să fie continuate în condițiile în care constructorii ar fi avertizat că ele nu mai pot lucra din cauza prețurilor foarte mari ale materialelor.