27 iul. 2021 | 11:11

Ce va trece pe lângă Pământ pe 31 iulie. NASA e cu ochii pe cer deja

News
Ce va trece pe lângă Pământ pe 31 iulie. NASA e cu ochii pe cer deja
NASA vine cu detalii despre evenimentul care se va petrece pe data de 31 iulie

NASA semnalează un eveniment important. Ce urmează să treacă pe lângă Pământ la finele lunii în curs? Specialiștii se pregătesc intens pentru data de 31 iulie. Ce urmează să se întâmple?

NASA, detalii despre evenimentul care se va petrece pe 31 iulie

Un asteroid de dimensiunea Marii Pridamide din Giza a zburat deja pe deasupra Pământului. Specialiștii au descris totul ca fiind o abordare relativ ‘apropiată’ a obiectului, arată Jet Propulsion Laboratory al NASA, conform jpost.com.

Asteroidul care a trecut pe lângă Pământ pe data de 25 iulie este numit 2008 GO20 și dimensiunea sa a fost doar estimată, dar nu cunoscută cu siguranță de experții. S-a stabilit că acesta măsoară între 97 și 220 de metri sau până între 318 până la 720 feet (maximum 120 de metri).

Pentru context, Marea Piramidă din Giza, Egipt, are o înălțime asemănătoare. Este, de asemenea, exponențial mai mare decât iconicul Taj Mahal din India. Asteroidul a fost considerat periculos din cauza zborului atât de apropiat de planeta noastră – aproximativ 2,8 milioane de mile sau 4,5 milioane de kilometri.

Zboară frecvent pe lângă Pământ

Cu toate astea, specialiștii subliniază că nu este considerat un risc semnificativ pentru că distanța este echivalentul dintre Pământ și Lună de 20 de ori. Experții arată că Pământul este complet sigur și în afara oricărui pericol pentru secolul următor.

De asemenea, NASA mai indică și că asteroizii zboară frecvent oarecum pe lângă planetă. Un altul care își va face apariția pe data de 31 iulie este supranumit 2019 YM6 și se va apropia și el de planetă.

Acesta este chiar mai mare decât GO2020 din 2008, dar un pic mai departe decât el. Pericolul vine doar din dreptul remorchereloor gravitaționale care au potențialul de a schimba calea unui obiect.

  • Curiozități despre planeta Pământ

1. Nucleul Pământului conține atât de mult aur, încât ar fi suficient pentru a acoperi întreaga suprafață a planetei noastre cu aproape 45 de centimetri.
2. Nucleul interior al Pământului are o rază de aproximativ 1220 de kilometri, care este comparabilă cu 70% din raza lunii. În plus, pe baza metodelor geofizice și geochimice, există o presupunere că miezul interior al planetei noastre este cam de aceeași temperatură ca și soarele.
3. Fulgerile zilnic, lovesc pământul mai mult de 8,6 milioane de ori. (Sursa: nuveicrede.ro)
4. Înainte de călătoria spațială, Pământul era adesea înfățișat ca o lume verde. Fantasticul Frank Paul a fost, probabil, primul care a înfățișat o planetă albastră fără nor, cu un teren clar definit în spatele numărului Amazing Stories din iulie 1940.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
RĂSTURNARE de situație privind ADERAREA la SCHENGEN! AU anunțat
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro