Locuitorii din Bistrița-Năsăud, provocaţi să iasă la activităţi fizice în aer liber, cu instructori autorizaţi

Locuitorii din Bistrița-Năsăud, provocaţi să iasă la activităţi fizice în aer liber, cu instructori autorizaţi
Locuitorii din Bistrița-Năsăud, provocaţi să iasă la activităţi fizice în aer liber

Începând de joi, primăria Bistrița a dat start programului – pilot „Sport în parc”. Locuitorii municipiului sunt provocați să iasă la activități fizice în aer liber, ajutați de instructori autorizați. Orele de curs se desfășoară dimineața și seara, a câte două ore.

Provocați de primărie la activități fizice

Programul se va desfășura în perioada 1 iulie – 15 octombrie, de luni până vineri, în parcul municipal, între orele 11:00 – 12:00 și 18:00 – 19:00. Practic, bistrițenii vor putea practica fitness sau yoga, sub supravegherea antrenorilor. Municipalitatea se așteaptă ca proiectul să fie de succes, iar acesta să fie extins și în următorii ani.

La prima oră de aerobic, au venit doar femei. Unele dintre ele însoțite de copiii lor. Pentru cei mici, organizatorii au pregătit un mini-club de vacanță. Aceștia se pot juca cu creioane și cretă colorată, cât timp mamele fac sport. Printre aceste se află și Simona, de 36 de ani, mamă a doi băieți.

„De pe Facebook am auzit de proiect. Mi-am dorit să vin pentru că e şi în parc, mă ajută foarte mult cu copiii, între timp mai stau şi la aer curat, se mai plimbă, se mai joacă. Şi e pentru mine, pur şi simplu, pentru mintea mea. Aproape niciodată nu reuşesc să fac sport, cu doi copii, e foarte greu, şi aici m-am gândit că o să fie multe femei ca mine, o să vină cu siguranţă, şi am aşteptat foarte mult, de o săptămână tot am urmărit”, a declarat Simona pentru AGERPRES.

De unde a venit ideea proiectului

Adriana Antoneac este șefa Direcției Educație – Turism din cadrul Primăriei Bistrița. Ea spune că ideea proiectului s-a născut în urma unei delegații în Germania, la Stuttgart. Acolo a fost organizată o acțiune asemănătoare, având un impact enorm asupra locuitorilor. În ultimii trei ani, s-a încercat lansarea  proiectului printr-o cofinanțare.

Cei din primărie au decis să acopere costurile din bugetul propriu. Este vorba de 25.000 de lei. Suma reprezintă valoarea contractului de prestări servicii cu firma care a pus la dispoziție instructorii și echipamentul necesar.

„Dacă bistriţenii îşi doresc să participe şi programul este bine receptat, intenţionăm să extindem acest program şi evident că vor creşte şi costurile. Până la urmă, investiţia în sănătate nu poate fi cuantificată. Bugetul este folosit exclusiv la contractul de prestări servicii pe care îl avem cu firma privată care a ofertat aceste servicii. Firma este obligată, prin contract, să plătească instructorii şi antrenorii şi să ofere minimul de echipament sportiv necesar pentru practicarea exerciţiilor fizice. Dimineaţa, ne aşteptăm la mămici cu copii, care vin la plimbare în parc, şi la bunici, care de asemenea vin la plimbare. După-masa, seara, ne aşteptăm şi la alte categorii de adulţi, care au încheiat serviciul şi ies la plimbare”, a explicat Adriana Antoneac pentru AGERPRES.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI