Ce va face Nicușor Dan dacă va câștiga alegerile locale 2020. Primul lui obiectiv: „Vor zbura imediat”

Ce va face Nicușor Dan dacă va câștiga alegerile locale 2020. Primul lui obiectiv: „Vor zbura imediat”
Ce va face Nicușor Dan dacă va câștiga alegerile locale 2020. Primul lui obiectiv: „Vor zbura imediat”

Nicușor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS pentru Primăria Capitalei, a dezvăluit ce va face dacă va fi ales edil al Bucureștiului la alegerile locale 2020.

Nicușor Dan a anunțat ce va face dacă va câștiga alegerile locale 2020. Primul obiectiv: „Vor zbura imediat”

Nicușor Dan a mai spus că Gabriela Firea şi cu el au şanse pentru a câştiga fotoliul de primar al Bucureştiului. Acesta a mai anunțat că în cazul în care el va fi câştigătorul ”unii dintre directorii din primărie vor zbura din prima”.

”Există doi candidaţi care au şanse, Gabriela Firea şi cu mine. Dacă un bucureştean vrea să scape de Gabriela Firea, trebuie să mă voteze pe mine. Acum suntem în turul 2 de fapt”, a declarat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a mai adăugat că în cazul în care va ieși câștigător la alegerile locale 2020 pentru Primăria Bucureşti, unii dintre directori vor fi demiși.  Acesta a dat chiar și nume.

Ce va face Nicușor Dan dacă va câștiga alegerile locale 2020
Ce va face Nicușor Dan dacă va câștiga alegerile locale 2020

Pe cine va demite Nicușor Dan, pentru început, dacă va fi ales primar al Bucureștiului

”Unii dintre directori vor zbura din prima, cum este şeful Direcţiei Juridice, domnul Iordache, care are vreo 20 de ani de când e în primărie şi arhitectul – şef, Ştefan Dumitraşcu. E foarte simplu, Legea Administraţiei Publice spune că faci o comisie care evaluează performanţa acestor oameni, dispune sancţiuni.

Dacă vorbim de domnul Iordache care a semnat în calitate de director al Direcţiei Juridice sute de acte ilegale, este suficient ca un director al Direcţiei Juridice să plece din primărie, la fel şi arhitectul-şef care a semnat şi el sute de autorizaţii anulate apoi”, a declarat Nicuşor Dan.

Ce soluție are Nicușor Dan pentru companiile municipale

Nicușor Dan a spus că are soluţie și pentru companiile municipale.

”În  aceste companii, primăria a băgat cam 200 milioane de euro capital social, în condiţiile în care bugetul anual al primăriei este undeva la 900 milioane şi pierderile produse sunt undeva la 250 – 300 milioane euro, deci noi am pierdut  cam o jumăptate de miliard de euro, în 4 ani, cu aceste companii municipale.

În linii mari le desfiinţăm şi trecem toate toţi oamenii, mai puţin directoratele, care sunt în plus şi care costă 10 milioane de lei pe lună, le transferăm la autorităţile din care vin şi acolo facem o evaluare”, a declarat Nicuşor Dan.