Ce va face Gabriela Firea după ce a pierdut Primăria Capitalei. Propunerea făcută de PSD

Ce va face Gabriela Firea după ce a pierdut Primăria Capitalei. Propunerea făcută de PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi propune o nouă funcție Gabrielei Firea, după ce aceasta a pierdut fotoliul de primar general odată cu alegerile locale ce s-au desfășurat, ieri, în România. Liderul social-democraților a declarat, de asemenea, că nu a vorbit cu fostul edil după aflarea rezultatelor, dar o va face în curând. Mai multe detalii, în continuare.

Marcel Ciolacu îi propune o nouă funcție Gabrielei Firea

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că nu a vorbit cu Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, după ce aceasta a pierdut lupta pentru PMB în fața contracandidatului Nicușor Dan, susținut de alianța USR-PLUS și PNL.

„Nu am vorbit. O să am o discuţie cu Gabriela Firea după această conferinţă de presă“, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat dacă a vorbit cu fostul primar general, după eșecul de la alegerile locale 2020.

Mai mult, liderul social-democraților are și o ofertă pentru doamna Firea, care, în momentul de față, nu mai deține nicio funcție publică, respectiv un loc de parlamentar.

„Mi-aş dori ca doamna Gabriela Firea să candideze pentru un post în Parlamentul României. Consider că doamna Gabriela Firea trebuie să fie în linia întâi a PSD. Rezultatele bune ale PSD se datoarează şi în mare măsură doamnei Gabriela Firea“, a mai spus Ciolacu.

Liderul PSD, încrezător după eșecul de la locale

Cu toate că PSD a eșuat în ceea ce privește funcția de primar general al Capitalei, Marcel Ciolacu este de părere că partidul pe care îl conduce „este pe drumul cel bun“.

„Rezultatele votului de ieri ne arată că PSD este pe drumul cel bun. PSD va continua să prezinte şi să propună soluţii şi proiecte concrete pentru cetăţenii României. România are nevoie de o alternativă la ceea ce este acum. Democraţia din România are nevoie de un partid de stânga puternic, cu viziune, modern şi adaptat noilor cerinţe din acest moment. PSD a reuşit într-un timp scurt, printr-un program de reconstrucţie şi de modernizare, să ajungă de la un scor de 20% la un scor de peste 30%.

În acest moment, PSD are cel mai mare număr de consilii judeţene, respectiv 20, şi cel mai mare număr de primari aleşi, aproximativ 1.500. Rămânem cel mai mare partid din România. Procesul de reconstrucţie internă a dat roade în acest moment“, a apreciat social-democratul.

Acesta a continuat spunând că „persoanele anchilozate de prea mult timp în anumite funcții publice, indiferent dacă au fost din partea PSD sau din partea PNL au fost sancționate de români. Românii au întotdeauna dreptate şi acest lucru trebuie să ne fie calea, atât pentru PSD, cât şi pentru alte partide. Toate aceste lucruri ne dau speranţa că la parlamentare vom avea, cu siguranţă, un scor politic mult mai bun“.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI