Ce urmează pentru Simona Halep după Australian Open. „Acesta e planul pe termen scurt”

Ce urmează pentru Simona Halep după Australian Open. „Acesta e planul pe termen scurt”
Simona Halep are ocazia să participe în următoarea perioadă la multe dintre turneele în care nu a jucat anul trecut

Ce urmează pentru Simona Halep după Australian Open. Fostul lider mondial a părăsit primul turneu de Grand Slam al anului. Românca a pierdut meciul disputat în optimi, în fața franțuzoaicei Alize Cornet (32 de ani, 61 WTA), scor 4-6, 6-3, 4-6. Jucătoarea din Constanța a coborât până pe locul 23 în ierarhia WTA, cea mai slabă poziție ocupată din august 2013 încoace. Dar, Simona Halep poate recupera în turneele la care vrea să participe în următoarele luni.

Ce urmează pentru Simona Halep după Australian Open

Ce urmează pentru Simona Halep după Australian Open. Fostul lider mondial a pierdut în optimile primului turneu de Grand Slam al anului în fața franțuzoaicei Alize Cornet (32 de ani, 61 WTA), scor 4-6, 6-3, 4-6. A fost un meci extenuant, întins pe durata a două ore și jumătate, la o temperatură de 33 de grade la umbră.

După meci, Simona Halep a explicat calvarul prin care a trecut în timpul partidei cu Alize Cornet. Ea a mărturisit că a resimțit căldura încă din primul set, deși, în general, îi place să joace la temperaturi mai ridicate.

„Îmi place să joc pe căldură, dar nu când e extremă. A fost foarte cald astăzi, m-a lovit căldura din primul set și nu m-am simțit bine. Am amețit la un moment dat, mi-a fost rău, mă dureau stomacul, ficatul, la un moment dat cam toate”, a spus Simona pentru Eurosport.

„Acesta e planul pe termen scurt”

Simona Halep nu a reușit să-și egaleze performanța de anul trecut când a atins sferturile de finală ale competiției. Astfel, ea a pierdut 540 de puncte în clasamentul WTA și a coborât de pe 15 până pe locul 23. Dar situația poate fi remediată în turneele din următoarea perioadă, mai ales că soția lui Toni Iuruc nu a jucat în prea multe dintre ele în sezonul trecut.

Simona spune că își va lua câteva zile de respiro, după care va relua antrenamentele pentru participarea la competițiile ce urmează în calendarul WTA.

„De două luni nu am mai avut nicio pauză. Am muncit destul de mult în offseason și aici. Dubai și Doha, merg la ambele (n.r. – întrebată despre ce urmează în programul ei). Iar după, Indian Wells, Miami și Charleston, acesta e planul pe termen scurt”, a spus Simona Halep, conform treizecizero.ro.

„De două luni nu am avut nicio pauză”

În 2021, Simona Halep a „sărit” peste turneele din Dubai și Doha, fiind preocupată cu vaccinarea anti-Covid 19 care abia începuse. În plus, a avut o problemă medicală la umărul drept, căpătată încă de la Australian Open 2021. De aceea, primul turneu la care a luat startul după acesta, a fost cel Miami Open.

Acolo, a fost nevoită să se retragă înaintea partidei cu letona Anastasija Sevastova, din turul 2, tocmai din cauza problemei de la umăr. Abia în aprilie, Halep a revenit pe teren, la Stuttgart, la debutul sezonului pe zgură. Însă, în luna mai avea să vină teribila accidentare de la gamba stângă în timpul competiției de la Roma, ce a scos-o din circuit pentru 3 luni.

Acum, Simona Halep are ocazia de a câștiga din nou puncte multe prin participarea și rezultate bune la turneele ce urmează: Dubai (14-19 februarie), Doha (20-26 februarie), Indian Wells (9 – 20 martie), Miami (22 martie – 3 aprilie) și Charleston (4-10 aprilie), singura competiție ce are loc pe zgură verde și care va marca și debutul româncei în sezonul pe zgură.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI