Ce trebuie să pui pe ochiul de la aragaz ca să scapi de mirosul de mâncare din casă. Ideea e genială

Ce trebuie să pui pe ochiul de la aragaz ca să scapi de mirosul de mâncare din casă. Ideea e genială
Ce trebuie să pui pe ochiul de la aragaz ca să scapi de mirosul de mâncare din casă

Oricât de gustoasă ar fi mâncarea, mirosul care rămâne în casă poate fi de nedorit, mai ales atunci când aștepți o vizită sau când te pregătești să pleci undeva și constați că hainele pregătite capătă brusc un miros de cantină. Iar vestea proastă este că, în ciuda eforturilor, mirosul de mâncare gătită găsește mereu o cale de a se împrăștia rapid în celelalte camere ale locuinței, chiar dacă ai avut grijă să ții geamul de la bucătărie și hota aragazului deschise, în timpul gătitului.

Însă venim în sprijinul tău cu o idee genială! Iată ce trebuie să pui pe ochiul de la aragaz pentru a scăpa de mirosul de mâncare din locuința ta!

Ce trebuie să pui pe ochiul de la aragaz ca să scapi de mirosul de mâncare din casă

Dacă locuiești la apartament sau la o casă cu bucătărie open space, atunci cu siguranță te-ai confruntat cu această situație care pentru mulți este deranjantă și adesea poate concura serios cu plăcerea de a găti acasă. Mirosul de mâncare se împrăștie rapid în toată casa, ba chiar în afara ei, astfel că și vecinilor le va fi ușor să ghicească ce ai pregătit la meniul zilei. Asta, bineînțeles, nemaipunând la socoteală murdăria rămasă pe aragaz. …

Însă dacă ar fi să ne referim strict la mirosul de mâncare care rămâne un timp după fiecare repriză de gătit și poate fi împrumutat apoi de fiecare fibră a țesăturilor existente în casa ta, trebuie să știi că un truc rapid te poate scăpa să ieși din impas. Este vorba de un „ingredient special”, să-i spunem, pe care trebuie să îl pui pe ochiul de la aragaz pentru ca în urmă să nu mai rămână nici urmă… de miros de mâncare!

Mai exact, imediat cum oprești focul de la aragaz și iei cratița de pe aragaz, trebuie să pui pe plita încinsă cărbuni aromați. În doar câteva minute, în bucătăria ta nu se mai simte miros de mâncare și, în plus, rămâne în toată casa un parfum plăcut. După ce se răcește plita,
aragazul se spală și nici urmă de murdărie sau de vreun miros de mâncare!

Recomandare

O recomandare, care nu ține neapărat de faptul că ai gătit sau nu în ziua respectivă, este aceea de a aerisi toată casa de cel puțin două ori pe zi. Apoi, vasele murdare și aragazul trebuie curățate și ele cât mai repede, după ce ai terminat de gătit. Mare atenție și la tigaia în care ai prăjit ceva! Dacă o lași nespălată mai multe ore, ea poate împrăștia peste tot un miros nedorit.