Cea mai eficientă metodă de a scăpa de mirosul de mâncare din casă. Trucul e super simplu

Cea mai eficientă metodă de a scăpa de mirosul de mâncare din casă. Trucul e super simplu
Cum scapi de mirosul de mancare din casa

S-a aflat care este cea mai eficientă metodă de a scăpa de mirosul de mâncare din casă. Tuturor ne place să găsim un miros curat când ajungem acasă. Soluția pentru a evita mirosurile neplăcute, în special pe cele de la bucătărie, este una foarte simplă. Trucul este super simplu.

Cum să scapi rapid și eficient de mirosul de mâncare din casă. Ce ai de făcut

Tuturor ne place un aer curat în locuință, deranjant fiind mirosul greu de mâncare. Astfel, soluția pentru a evita mirosurile neplăcute este curățarea și reînnoirea aerului din interior, asta făcându-se atunci când gătim.

După, putem aromatiza mediul cu diferite opțiuni naturale care ne vor aduce bunăstare. Dar să începem cu începutul. Ce trebuie să facem înainte și după gătit.

Aerisește casa în fiecare dimineață

Puteți începe prin a vă aerisi casa în fiecare dimineață. Timp de 10 minute este suficient să aerisești, iar dacă poți crea o ventilație încrucișată ar fi ideal. De asemenea, deschiderea unei ferestre înainte de a începe să gătiți ajută la circulația aerului.

În plus, spălarea imediată a scurgerilor și spălarea tuturor ustensilelor imediat după gătit este esențială, altfel mirosul va emana ore în șir. Nu uitați să curățați scurgerea de eventualele particule de mâncare rămase și, în plus, să scoateți gunoiul.

Trucul ierburilor aromatice

Dacă după ce ați făcut mâncare vreți ca bucatăria dumneavoastră să miroasă bine, puneți o cratiță cu apă la fiert, la foc mic, cu câteva picaturi din uleiul esențial pe care îl preferați sau cu ierburi aromatice, cum ar fi eucaliptul.

Când începe să fiarbă se scoate și se pune amestecul într-un recipient de sticlă. Aceasta va fi ținută în camera pe care vreți să o aromatizați. În plus, un truc bun pentru atunci când gătiți mâncare cu mult miros este să fierbeți apă cu oțet într-o cratiță și să adăugați în ea coji de citrice.

De ce să așezi odorizantele lângă ferestre

O altă soluție este așezarea odorizantelor lângă ferestre astfel încât curentul să ajute aroma să circule prin toată locuința. De asemenea, pentru evitarea mirosurilor din bucătărie așezați un recipient cu oțet într-un loc discret, iar acesta va absorbi mirosurile neplăcute.

Combinația de coji de portocală cu scorțisoară sau anason nu schimbă doar atmosfera casei tale, ci și starea de spirit. Alte combinații care te pot ajuta sunt: ​​cuișoare cu lămâie, foi de dafin, cimbru sau rozmarin. Un alt truc folosit împotriva mirosului de mâncare este prepararea de pâine prăjită sau prepararea cafelei. Acestea neutralizează mirosurile neplăcute.

Urmăriți Playtech.ro și pe